Primeira Liga e tudo

Izgulni vagy nem izgulni?

2013. november 16. - Latz von W.

Most akkor pontosan mi történt tegnap este? A portugálok a válság ellenére kezdhetnek gyűjteni a brazíliai repjegyre? Esetleg előbb inkább Stockholmba utazzanak, hogy kiszurkolják a továbbjutást egy nehéz meccsen? Mire elég ez az egy-null? Lehetett volna több is, vagy örüljenek a portugálok, hogy nem kaptak egyet sem? És Postiga miért ilyen szar? Tartsunk-e a keddi meccstől vagy sem?

Most akkor pontosan mi történt tegnap este? A portugálok a válság ellenére kezdhetnek gyűjteni a brazíliai repjegyre? Esetleg előbb inkább Stockholmba utazzanak, hogy kiszurkolják a továbbjutást egy nehéz meccsen? Mire elég ez az egy-null? Lehetett volna több is, vagy örüljenek a portugálok, hogy nem kaptak egyet sem? És Postiga miért ilyen szar? Tartsunk-e a keddi meccstől vagy sem?

Kell-e izgulni? Dehogyis kell, mindenki láthatta, hogy a portugálok már az első perctől beszorították a svédeket, hol jobban, hol kevésbé, de, hogy Ibrának folyamatosan a felezővonalig kellett visszajönnie, hogy egyáltalán látóhatáron belülre kerüljön a középpályásaival, az azért jelent valamit.

Ronaldo talán halványabb volt eleinte, neki is kellett úgy 60-70 perc, mire belejött, de addig Moutinho és Meireles osztotta a jobbnál jobb labdákat, Pereirától félpercenként jöttek a beadások, és Postiga is folyamatosan egymaga lefoglalta a védőket.Pepe és Bruno Alves tökéletesen szedték le Ibrát, a jegenye svédnek hirtelen momentumára sem emlékszem, annyira reménytelenül küzdött a két sziklával.


Ezekből következik, hogy csak idő kérdése volt, hogy megtörjenek a svédek, ami végül a 82. percben meg is történt, olyannyira, hogy pár perccel később csak kamilláztak Ronaldo fejesénél.

Nyilván jobb lett volna kettővel, sőt mindjárt hárommal verni őket, viszont gólt se kaptak a portugálok, így pedig tényleg nincs miért izgulni, sima lesz.

 

Vagy mégis kell egy kicsit izgulni? Az elején azért, a nagy beszorítósdi közepette néhányszor igencsak lekontrázták a svédek a pótselejtezők koronázatlan királyait (és örök résztvevőit). Az persze látszott, hogy ezt a meccset kicsit komolyabban veszik a portugálok, mint az Izrael vagy Észak-Írország elleni selejtezőket, de nem éreztem igazán „élesnek” a csapatot.

Ugyan jöttek a helyzetek, de Pereira húsz beadásából talán ha egy használható, Postigáról pedig még mindig az jut eszembe, amit tavaly írtak róla egy német blogon: egy alig használt éticsiga is hasznosabb nála.

Így maradt az erőlködés, és várhattuk, hogy Moutinho vagy Meireles megrázza magát és adjon már egy fasza labdát (adtak is egy párat). Pepe és Alves viszont tényleg jól levették Ibrát, aki amúgy tökegyedül harcolt a két védővel, de ez legyen a svédek baja.

A portugálok baja meg a helyzetkihasználás, ami botrányos volt tegnap este. Ha a svédek Stockholmban is meghúznak két-három kontrát, és ne adj’ Isten, be is vernek egyet, máris kész baj!

 

Az én válaszom a címbeli kérdésre: kb. a 20. percig kell majd izgulni, mert a helyzet komolyságával tisztában lévő, és egyébként nyilvánvalóan erősebb portugálok (mert jobb csapatuk van, ez tegnap látszott) meghúzzák a meccs elejét, ahogy tették ezt tegnap is és ennyi idő alatt szereznek egy gólt, amivel a párharcnak vége is. Legalábbis bízom benne, hogy így lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr258331238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taposs 2013.11.17. 13:40:54

Gólt kell szerezni az első félidőben és kész.Három gólra nem jók a svédek,de ha mennek sokáig eggyel,akkor benne van hogy találnak még egyet.Arról nem is beszélve hogy a hosszabbítás is lutri lenne.Egy gól kell meg jó védelem.

pocsari istvan 2013.11.17. 20:02:41

portugália simán kijut a vb-re ronaldo még fog löni gólt
süti beállítások módosítása