Primeira Liga e tudo

Kevés, de fontos változás Portugáliában

2013. március 20. - Puresz

A Liga ZON Sagres 23. fordulója kevés meglepetést hozott, ám ez is elég volt két fontos változáshoz, hiszen komoly lépéselőnyre tett szert a Benfica, a Moreirense pedig elkerült a kiesőhelyekről (és úgy néz ki a Sporting sem fog kiesni).

 

 

 

A Liga ZON Sagres 23. fordulója kevés meglepetést hozott, ám ez is elég volt két fontos változáshoz, hiszen komoly lépéselőnyre tett szert a Benfica, a Moreirense pedig elkerült a kiesőhelyekről (és úgy néz ki a Sporting sem fog kiesni).

 

 

 

Gil Vicente - Braga 1-3

Aki a mérkőzés előtt sima Braga győzelmet várt, nem tévedett, bár a mérkőzés alakulhatott volna másképpen is, hiszen a hazaiak már a 8. percben megszerezhették volna a vezetést a harmadik helyen álló vendégek ellen. Quim hibázott egy beadást követően, mely így a barcelosi támadókhoz került, ám végül a gólvonalról menteni tudtak a bragai srácok (igaz, ezt megelőzte egy kezezés és ezzel egy meg nem adott tizenegyes). Az első komolyabb helyzetet fél óra elteltével jegyezhette fel a Braga, ekkor egy szabadrúgásból veszélyeztettek, majd a félidő legvégén, amikor már több szurkoló a büféhez indult, mondhatni a semmiből megszerezte a vezetést a vendégcsapat, méghozzá Hugo Viana góljával. A Gil Vicente hiába ment előbb az öltözőbe, mégis tovább maradt benn, hiszen a Braga könnyedén kétgólos előnyre tehetett volna szert a második félidő legelején. Végül azonban nem tudták növelni előnyüket az arzenalisták, sőt a 61. percben Hugo Vieira pazar szólója után (a videó 3. percénél látható) döntetlenre álltak a csapatok. Nem bizonyult azonban jó döntésnek meghúzni az oroszlán bajszát, majd ráülni az eredményre. A második félidő további részében záporoztak a vendéghelyzetek, amiből kettő be is akadt, így végül a Braga a Gil Vicente egyenlítése utáni játék miatt megérdemelten távozott három ponttal.

Sporting Lisszabon - Vitória Setúbal 2-1

A hétvégén eldőlt, hogy nagy valószínűség szerint nem fog kiesni a Sporting, hiszen a tabellán éppen mögöttük álló Setúbalt fogadták, és győzték is le az oroszlánok. Nem éppen a legszebb módon szerezte meg a három pontot a fővárosi csapat, hiszen góljaikat egy öngólnak és egy tizenegyesnek köszönhetik, ám tegyük hozzá, megérdemelten nyertek a zöld-fehérek, akik többször is eltalálták a kapufát, valamint jó 45 percen keresztül kapujukhoz szögezték a vendégeket. Hogy a Setúbal legyőzése fontos volt, az kétségtelen. Azt azonban, hogy ez mekkora bravúrnak számít mostanság a csapatnál, inkább a szurkolókra bíznám.

Marítimo - FC Porto 1-1

Borzalmas héten van túl a Porto. A sárkányok először a BL-ből estek ki, majd a bajnokságban is komoly veszteség érte őket, hiszen csak döntetlenre voltak képesek a Marítimo otthonában, mellyel elúszni látszik a bajnoki serleg is. Talán még a szerdai meccs volt a lábakban és a fejekben, az azonban biztos: nem játszottak jól a kék-fehérek. A vezető góljuk után még öt percig sem örülhettek, amikor egy védelmi hibából egyenlített a hazai gárda, majd a mérkőzés folytatásában Jackson Martínez büntetőt is hibázott. Ez az év úgy néz ki, elszállt a Portónak, és talán ezt érezték most a játékosok is, hiszen a meccs végén a Marítimo akár a győzelmet is megszerezhette volna.

További mérkőzések:

Nem szívesen mondana le a dobogóról a Paços Ferreira, mely ezúttal idegenben 2-1-re verte az Olhanensét. A hódok hátránya ezzel továbbra is csak egy pont a Bragával szemben, míg az Olhanense a kiesőzónába került.

Újabb győzelmével a Moreirense viszont éppen elmozdult onnan. A mindenképpen bravúros Rio Ave elleni, idegenbeli 1-0-ás győzelemmel a 13. helyre jött fel a csapat, míg a Rio fontos három pontot, és ezzel lehetséges, hogy európai kupaindulást bukott.

Nem ők voltak az egyetlenek azonban, akik kötelezőnek tűnő meccset buktak, a Nacional ugyanis nem bírt idegenben a Beira-Marral. A 2-2-es döntetlen és az egy pont jól jött az aveiróiaknak, akiknek huszáros hajrába kell kezdeniük, amennyiben benn szeretnének maradni.

Hozta viszont a kötelezőt az Estoril az Académica ellen. A 2-0-ás győzelem az 5. helyre röpítette a csapatot.

Nem botlott meg a Benfica sem. A sasok simán verték a Vitóriát, és 4-0-ás győzelmükkel éppen négy pontra növelték előnyüket a Portóval szemben (melynek személy szerint nem örülök).

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr258331182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

269281 2013.03.20. 22:14:24

Velem Special5 megutáltatta a portugálokat, így nem érdekelnek az eseményei!

344648 2013.03.20. 23:13:44

[kastraki](#1158274): Biztosan zokon vetted, hogy egy olyan blogba botlottál, amely kicsit sem foglalkozik a Barcelonával. Nehéz lehet feldolgozni. ;)

345428 2013.03.21. 17:43:59

@kastraki: Mi a a problémád? Esküszöm nem értem.
süti beállítások módosítása