Primeira Liga e tudo

A veretlenségek már unalmasak, de nem most lesz végük - Jornada 17

2013. február 02. - Szaló Péter Tamás

Mint minden héten, úgy most is vízválasztó forduló jön Portugáliában: a Portónak és a Benficának is kötelező nyernie, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy idén a kis botlások fognak dönteni a bajnoki címről. A fővárosban magabiztosak lehetnek (nem, nem a Sportingnál, ők most már tényleg bárkitől kikaphatnak), de a Porto is esélyesként utazik Guimaraesbe. Radásként a 2013-as év minden bizonnyal legnagyobb piros pontja: három portugál meccs a DigiSport műsorán, úgyhogy innen kérjük Kozsót, hogy küldje a békét meg a szeretetet a felelősöknek.


Vitória Guimaraes - FC Porto

A 6. helyezett Guimaraes fogadja otthon a vezetést múlt heti, nagy különbségű győzelmével átvevő Portót. Az idei első összecsapás fölényes Porto sikert hozott, ám azóta a Guimaraes visszaküzdötte magát megszokott helyére - a középmezőny elejére. A Portónál továbbra is hiányzik James, és az őt helyettesítő Defour is kidőlt, helyét az ifjú Kelvin veheti át, de valamelyik brazil szélső védőnk feltolása is megoldás lehet. Tipp: 0-2. Szerencsére a Digisport tartja jó szokását, és közvetíti a mérkőzést 21:25-től.

Benfica - Vitória Setubal

A lista másik éllovasa, a Benfica is szintén egy 50 km-re fekvő Vitóriát fogad, és bár szeretnék valami biztatót írni a Benfica ellendrukkereknek, nem sokat tudok, talán csak a csapathoz csatlakozó, volt válogatott Makukula hozhat meglepetést, ráadásul a góllövő listán előkelő helyen álló Meyong is hiányozni fog válogatottbéli kötelezettségei miatt. Tipp: 3-0, bár megeshet, hogy a gólarány miatt még jobban odateszik magukat a sasok. Ez is látható lesz a televízióban, akit érdekel, 21:20-kor kell a Digi2-re kapcsolnia.

Nindjaaaaaa

A Braga nindzsái bevetésre készek

Beira-Mar - Sporting Braga

Az előbb említett Setuballal holtversenyben álló Beira-Mar is egy élcsapattal játszik, és mivel a Bragát kezdi alulról nyaldosni a Pacos Ferreira a Bajnokok Ligáját érő harmadik helyért, ők sem vehetik félvállról egyik bajnokijukat sem. A házigazdák Tiago Cintra,  Abalo és Tozé Marreco megszerzésével igyekeztek erősíteni a fronton, míg a Bragához Rabiola, a korábban Portóban is szereplő ifjú támadó csatlakozott, aki a Liga de Honrában szép számmal termelte a gólokat. Tipp: 0-1 Ez a meccs is felkerült a tv-műsorra, 19:10-től a Digi2-n lesz követhető a mérkőzés.

Pacos Ferreira - Estoril

Az általunk több esetben dicsért Pacos Ferreira az Estorilt fogadja, és mivel szívesen írnánk róluk a közeljövőben, szurkolunk nekik hogy tovább folytassák jó szereplésüket. Ugyan a Malagába igazolt tőlük Antunes, a korábban Rómában is megforduló balhátvéd, helyére egy Duarte Duarte nevű srác (nem vicc!) érkezett a Benfica B-ből. Az Estoril szintén képességeihez képest jól áll, egész pontosan a 7. helyen, nevezzük forduló rangadójának?! Azt azért mégse. Tipp: 3-1Rajság és pénz

Rio Ave - Sporting CP

Jesualdo Ferreirával veretlen még a Sporting, és hogyha szeretnének visszaszerezni valamit az alaposan elhagyott komolyságukból, ütniük kell a pillanatnyilag előttük álló Rio Avét. Sérülése után ismét véd a hazaiak cseh hálóőre, Jan Oblak, szerintünk ez elég lehet egy ikszre a Sporting ellen. A vendégek nem tudták az utolsó pillanatban megszerezni Klébert a Portótól, érkezett viszont korábbi játékosuk, Niculae, akiről felületesen átolvasva nem őriznek mély emlékeket Lisszabonban. Továbbra is forr tehát a levegő náluk, mi arra tippelünk, hogy a hétvége után is fog. Tipp: 1-1

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr878331136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338468 2013.02.02. 11:33:55

Kis korrigálás: Meyong nem a válogatott miatt fog hiányozni a Setúbalból, hiszen Kamerun ki sem jutott az Afrika-kupára. Sokkal inkább azért, mert Angolába igazolt, a Kabuscorp csapatába. Eléggé tehetős klubról van szó, tavaly itt játszott Rivaldo is. Érdekesség, hogy João Tomás is Angolába távozott, ő a CRD Libolónál kötött ki. Úgy tűnik, az angolai gazdaság igencsak fellendülőben van.
süti beállítások módosítása