Primeira Liga e tudo

Egy kis kupa, na meg az aktuális Jornada

2013. január 19. - Latz von W.

Kissé késve érkezik a 15. forduló beharangozója, de cserébe jó lesz. A múlt heti csúcsrangadó semmit sem változtatott a bajnoki címről döntő versenyfutásban, viszont a Braga ahelyett, hogy zárkózott volna, inkább kikapott Madeirán, ráadásul előnyből. Mindeközben a Sporting nem várt sorozatba kezdett...

Kissé késve érkezik a 15. forduló beharangozója, de cserébe jó lesz. A múlt heti csúcsrangadó semmit sem változtatott a bajnoki címről döntő versenyfutásban, viszont a Braga ahelyett, hogy zárkózott volna, inkább kikapott Madeirán, ráadásul előnyből. Mindeközben a Sporting nem várt sorozatba kezdett...

Mindenekelőtt mindenképp említésre szorul, hogy szerdán, illetve csütörtökön lejátszották a kupa negyeddöntőit, tehát már tudatában vagyunk az elődöntő mezőnyének. A nagy csapatok közül egyedül a Benfica képviselteti magát - erről bővebben itt -, ők a Pacos Ferreirával találkoznak majd, a másik ágon pedig a Vitória Guimaraes-Belenenses kettősből kerül ki a finalista. Előbbi a Bragát búcsúztatta hosszabbítás után, utóbi pedig idegenben gurított egy laza négyest a szintén másodosztályú Aroucának. Jó látni a lisszaboniak menetelését, nagyon magabiztosan vezetik a Segunda Ligát, jövőre minden bizonnyal visszatérnek a legjobbak közé. Sőt, egy esetleges döntőbe jutással könnyen az Európa liga selejtezőjében találhatják magukat, ha érvényesül a papírforma a Benfica-Pacos összecsapáson.
A döntőbe jutás két meccsen dől majd el, január 30-án sorsolják a pontos menetrendet.

A bajnokság eközben féltávhoz érkezett, tegnap egy meccsel már megkezdődött a 15. forduló. Nem is akárhogy, hiszen a Sporting zsinórban második(!) győzelmét s elkönyvelhette, az olhaói siker után most az Alvaladéban sikerült lebrusztolni a Beira Mart, 1-0-ra, Carillo góljával. Nem elhanyagolható, hogy a 88. percben Wolfswinkel kihagyott egy büntetőt, majd a vendégek emberhátrányban szinték megtették ezt a szívességet, búcsúzóul pedig még egy ziccert is kihagytak. Rui Patricio szinten tartja a süllyedő hajót, Jesualdo Ferreira pedig legalább azt elérte, hogy a zöld-fehérek elhiszik, hogy lehet még meccset nyerni ebben a bivalyerős ligában.

Porto - Pacos Ferreira

A Porto magabiztos játékkal és némi szerencsével szerzett egy pontot a Luzban, viszont előtte mindig nehézkesen jöttek a kötelező meccsek. A Pacos üde színfolt, egy pontra a dobogótól, elődöntőben a kupában, abszolút a szezon meglepetéscsapata. Ellenük több kell majd a Portónak, mint behúzni egy talált Jackson góllal, Hurtadóék a Sporting otthonából is elhozták a 3 pontot két héttel ezelőtt. Mondjuk ez mégse akkora dolog, mint ahogy felvezettem, de mindegy. Izgalmas meccsben reménykedem, itt az ideje egy botlásnak végre. DigiSport 1, 21:10!

Estoril - Gil Vicente

A hazaiak továbbra is a mezőny első felében, a vendégek továbbra sem. Az Estorilt volt szerencsém látni pár hete benfiquistaként, abszolút reálisnak érzem, hogy tartsák jelenlegi helyünket, ebből egyenesen következik, hogy a Gil sem tesz másként, és ez egy egyszer majd véget érő küzdelem az élvonalbeli tagság megtartásáért. Hogy sikeres lesz-e, arra majd visszatérünk a maga idejében.

Marítimo - Olhanense

Vajon van olyan képességű szélső védő a Marítimónál, aki meg tudja állítani Liban Abdit? Áh, nem hinném.

Braga - Vitória Setúbal

A Peseiro-csapat a bajnoki címről való álmodozás közben bilibe lógatta a kezét, ez pedig három pontjukba került. Most már ott liheg a Pacos, akik nyilván lezúzzák majd a Portót, tehát eléggé kell ez a meccs nekik. Setúbal? Meyong Zé ki, Makukula be. A mesterhármassal búcsúzó kameruni Angolába ment pénzér', a portugál a török másodosztályból futballér'. Nem volt ez egy rossz csere, majd ők is meglátják. Ettől még kikapnak. Vasárnap, DigiSport 1, 19:00!

Rio Ave - Guimaraes

Ez még egy jó meccs lehet. A Guimaraes felszálló ágban, a Rio Ave nem annyira, de ettől még ötödikek, és ha Bebé belendül... Akit nem érdekel egy Bordeaux-PSG, vagy éppen egy tutibunda Roma-Inter, sőt, még a Real Madrid újabb szenvedése sem, sőtsőtsőt, még az NFC döntő sem, az bátran keresgéljen a streamek világában. Gondolom sokan lesztek.

Académica - Nacional

Miután a coimbraiak helyükre kerültek hétközben, kíváncsian várom, mire mennek a Portót is megszorító Nacionallal. Szerintem egy rossz ikszre. Talán.

Moreirense - Benfica

Itt. Hétfő, DigiSport 2 21:00!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr158331116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

carlitos 2013.01.19. 18:34:57

Milyen érdekes h elment Hulk a Portóból, mert akkor "csak" ő tudott gólt lőni, most meg itt van J. Martínez, és most megkapta ő ugyanezt a hasonlatot. A Porto egy csapat, bárki képes gólt szerezni és teljesen mindegy, h most 1 góllal nyer vagy sem!
süti beállítások módosítása