Primeira Liga e tudo

A derbi meg a többi – Jornada 14

2013. január 12. - Latz von W.

A Liga ZON Sagres 14. fordulójának slágermérkőzése természetesen a Benfica–Porto klasszikus, a többi találkozó legtöbbjének pedig első blikkre egyértelműnek tűnik a végkimenetele. A papírforma ugyanakkor arra való, hogy felboruljon, szóval nézzük, mit tartogat számunkra ez a hétvége!


A Liga ZON Sagres 14. fordulójának slágermérkőzése természetesen a Benfica–Porto klasszikus, a többi találkozó legtöbbjének pedig első blikkre egyértelműnek tűnik a végkimenetele. A papírforma ugyanakkor arra való, hogy felboruljon, szóval nézzük, mit tartogat számunkra ez a hétvége!


Vitória de Guimarães – CS Marítimo

A Vitória idén is hozza azt a teljesítményt, amit az elmúlt években, ott van közvetlenül az európai kupaszereplést jelentő helyek környékén, de idén egyelőre nem tudott felkapaszkodni oda. A Marítimo szintén a középmezőny elejére volt várható, bár ősszel az Európa Liga miatti kettős terhelés alaposan rányomta bélyegét a madeirai csapat bajnoki szereplésére. Nagyon mélyről küzdötték fel magukat a zöld-pirosak, viszont egyre jobbak, véleményem szerint Guimarãesből is sikerül majd pontot, pontokat csenniük.

CD Nacional – SC Braga

Mindkét csapat harmadik a tabellán: a hazaiak hátulról, a vendégek elölről. A három pont pedig minden bizonnyal Bragába fog kerülni. Azért ne feledjük: a Nacional az előző körben a Porto dolgát is alaposan megnehezítette. A két csapat hazai szimpatizánsainak jó hír, hogy a DIGI Sport 21:25-től élőben közvetíti a találkozót.

Vitória de Setúbal – Moreirense FC

Vérbeli kiesési rangadó! A Moreirense a mezőny tökutolsója, ha most kikapnak, akkor komoly lépéshátrányba kerülhetnek a többiekkel szemben. Éppen ezért nem lepődnék meg rajta, ha Jorge Casquilha fiai különösen motiváltan lépnének pályára és elrabolnák a három pontot Setúbalból. Az algériai Nabil Ghilas lehet a Moreirense adu-ásza, akiről mellesleg nem tudom elképzelni, hogy még sokáig fog a zöld-fehéreknél játszani.

FC Paços de Ferreira – Académica de Coimbra

Itt egyszerű a képlet: a Sporting-verő sárgák simán veszik majd ezt az akadályt is. Ha nem így lesz, akkor vendégeim vagytok egy sörre.

Gil Vicente FC – Rio Ave FC

A remek szezonkezdet után a Rio Ave kissé megtorpanni látszódik, de Barcelosban illene nyerniük, ha tartani akarják a lépést az élmezőnnyel. Második mérkőzésére talán formába lendül a MU-tól kölcsönbe hozott Bébé, amire nagy szükségük volna a Vila do Conde-i csapatnak, mivel eddigi elsőszámú gólzsákjuk, a veterán João Tomás eligazolt az angolai Recreativo Libolóba pénzt keresni.

SC Olhanense – Sporting CP

Országos egyes. Nem vicc!

SL Benfica – FC Porto

Biztosan arra számítottatok, hogy ezt a mérkőzést jól kivesézem. Hát nem fogom. Márcsak azért sem, mert itt úgyis akármi megtörténhet, tök felesleges bármilyen jóslatokba is bocsátkozni. Mindenesetre a lisszaboniak részéről a Benfica-blog szerzői ezt helyettem is megtették, itt és itt. A Porto-blog meg halott, viszont az északi összefogás jegyében (Boavista-drukker vagyok) én inkább a Sárkányoknak fogok szorítani. Tipp: 1–2.


Kedvcsináló. Magyar közvetítés: DIGI Sport, vasárnap 21:10!

SC Beira-Mar – GD Estoril Praia

Biztos nagyon örülnek Aveiróban és Estorilben a derbinek, mivel a várható médiafelhajtás miatt a forduló zárómérkőzésével a két csapat drukkereit leszámítva senki nem fog foglalkozni... A Zábrábból hazacsábított Tonellel megerősödött aveirói védelemnek nem biztos, hogy nagy problémát fog jelenteni a Luís Leal vezette estorili támadások megállítása, amennyiben a vendégek a Benfica ellen mutatott impotens játékkal rukkolnak elő. Persze a Beira-Mar nem Benfica-kategória, így mégis inkább az Estorilra tenném a pénzem, ha lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr678331108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása