Primeira Liga e tudo

Unalomban a spanyol liga beérve, cél a skót?

2012. december 11. - Latz von W.

A Porto és a Benfica egymást húzza, boldogan újságolhatom, hogy újra Portugália legnagyobb csapata a bajnokság éllovasa, ha csak gólaránnyal is. A Braga kapaszkodna, a Rio Ave kapaszkodik, a Sportingnak meg voltak szurkolói a stadionban azok után, hogy a Vidi ellen még a büfét se kellett kinyitni. Ugyanakkor csapatuk még mindig nincs.

A Porto és a Benfica egymást húzza, boldogan újságolhatom, hogy újra Portugália legnagyobb csapata a bajnokság éllovasa, ha csak gólaránnyal is. A Braga kapaszkodna, a Rio Ave kapaszkodik, a Sportingnak meg voltak szurkolói a stadionban azok után, hogy a Vidi ellen még a büfét se kellett kinyitni. Ugyanakkor csapatuk még mindig nincs.

Ha a munkaidőd reggel 8-tól délután fél 5-ig tart, abban még nincs semmi kellemetlen. De ha a kedvenc NFL csapatod Monday Night Football-t játszik hajnali fél 3-tól úgy 6-ig, akkor már nem annyira baráti az a 8 óra (ugye ebédelünk is). De ezt még mindig lehet fokozni, mégpedig egy negyed 10-kor kezdődő lisszaboni derbivel, ami azért tartogatott fordulatokat és izgalmakat. A kettő közti pár órában először megnyugodtam, majd egy újabb idegeskedés következett, tehát minden volt, csak alvás nem. Ezzel a felvezetéssel pedig előre megmagyarázottnak tekintek bármiféle elírást, vagy a betűk felcserélését a későbbiekben.

A 11. forduló még pénteken vette kezdetét az Estoril-Setúbal meccsel. A háromgólos hazai siker azt jelenti, hogy az újonc hazaiak továbbra is várakozáson felül nyomják, jelenleg hatodikok a tabellán. A Vitória ezzel az eredménnyel a kilencedik helyre csúszott vissza, de a középmezőny nagyon-nagyon sűrű még mindig, 2-3 jó eredménnyel akár a most kieső helyen álló Académica is a mezőny első felében találhatja magát.

Szombaton a listavezető Porto a Moreirensét fogadta, akik tök utolsóként érkeztek a Dragaoba, erre szokta mondani a Nyilasi-Hegyi-Kaplár F. rendkívül szakképzett korporésön, hogy országos egyes. Az lett, de semmi extra. A szokásos gól Jackson Martineztől, amire a 70. percig várni kellett, portista társaim sincsenek elájulva a csapatuktól mostanság. Persze tudjuk az elmúlt időszakból, hogy némi malacér nem mennek a szomszédba, és ha szorul a hurok, még mindig meg lehet venni Proencát és társait.

funchali derbi, üres székekkel...

A Marítimo - azok után, hogy megmutatta magát Európában - a szezon talán legfontosabb meccsére készült, hiszen a másik madeirai csapattal mérkőzött a mostani körben. A Nacional a hazaiakhoz hasonlóan állt már jobban a bajnokságban, és most sem tudott feljebb zárkózni, mivel Fidelis és Sami góljaival a Marítimo simán nyert, ezzel riválisa elé került.

Kezd magára találni a Guimaraes is, akik a Liban Abdit ismét végig a soraiban tudó Olhanensét múlták felül. Vajon menne ez Détári Fradijának is, ahová nem volt elég képzett? A Rio Ave nem bírt a Pacosszal, de én még mindig őket tartom a bajnokság meglepetéscsapatának, ők hosszú távon ott lehetnek az első hatban, ha Joáo Tomás nem hagyja el góllövő cipőjét így negyven felé, valamint Tarantiniről se feledkezzünk meg...

A Braga sima négyest gurított Coimbrán, megőrizve ezzel a harmadik helyet semmiképp sem lőtávolban az első kettőhöz. A Sporting pedig egy félidőt bírt a Benfica ellen, többet egyelőre nem, ezért pedig nem járt pont. De famate5 boncolgatta ezt bővebben nem is olyan rég, méghozzá itt.

Továbbra sem tudunk semmi újat megállapítani, 11 kör után már 9 pont előnnyel áll az élen a Benfica és a Porto, abszolút kétesélyes a történet. Viszont a Braga után a vízözön, onnantól lefelé bármi megtörténhet. Íme a teljes eredménysor:

Tue 27/11/12 Paços de Ferreira 2 - 2 Marítimo View events More info
Fri 07/12/12 Estoril 3 - 0 Vitória Setúbal View events More info
Sat 08/12/12 Porto 1 - 0 Moreirense View events More info
Sun 09/12/12 Rio Ave 0 - 0 Paços de Ferreira View events More info


Marítimo 2 - 0 Nacional View events More info


Gil Vicente 1 - 2 Beira-Mar View events More info


Vitória Guimarães 2 - 0 Olhanense View events More info
Mon 10/12/12 Académica 1 - 4 Sporting Braga View events More info


Sporting CP 1 - 3 Benfica View events

 

1 Previous rank: 2 11 9 2 0 28 7 +21 29 WWWWW
2 Previous rank: 1 11 9 2 0 27 6 +21 29 WWWWW
3
11 6 2 3 24 15 +9 20 WLLWW
4
11 5 3 3 15 13 +2 18 DWLWW
5
11 3 7 1 13 9 +4 16 DDWDW
6
11 4 3 4 18 14 +4 15 WLWWL
7