Primeira Liga e tudo

Nem lesz itt címvédés!

2012. június 27. - toszi21

Itt állunk hát az Eb döntőtől már csak egy lépcsőfoknyira, ellenfelünk pedig a világranglista első helyén álló Spanyolország. Mítoszrombolók szeretnénk lenni!

A spanyolok piszkosul jók, ezt mindnyájan tudjuk, de aki azt hiszi, hogy az esti meccset simán behúzzák, az nagyot téved. Luzitánia ugyanis mítoszrombolásra készül, mégpedig egy olyanra, ami remélhetőleg nagyon sokáig megmarad majd még az emberek emlékezetében.

Igen, merthogy kialakult az utóbbi években a spanyolok körül egyfajta legyőzhetetlenségi mítosz. Korántsem arról van itt szó, hogy verhetetlenek lennének, hisz Dél-Afrikában két éve pl. Svájc is oda tudott nekik pörkölni egyet. Itt-ott ki lehet billenteni az egyensúlyból a hatékony gépezetet, viszont végleg legyőzni, na az már egy egészen más dolog. De most minderre megvan a lehetőségünk.

Iker Casillas és RonaldoVajon mennyire lesz baráti a hangulat ma este?

Bizony, nagy dobásra készülünk. Ronaldo nemsokára megtudhatja, hogy milyen érzés hazája színeiben megnyerni egy nagytornát, ezzel szemben pl. David Silva azzal kapcsolatban gyűjthet be új, számára eddig ismeretlen élményeket, hogy milyen érzés nem diadalmaskodni azon.

Én amúgy elhiszem, hogy szerethető csapat a spanyol, a portugál pedig egy nagy rakás beképzelt köcsögbuzi. Nem is próbálkozom átformálni hazánk mindenkinél mindent jobban tudó drukkereinek véleményét. Az emberek egy részénél azonban kezd betelni a pohár, ugyanis szép, meg jó, hogy a Barcelona a szemünk láttára forradalmasítja a futballt, ami igen nagy hatással van magára a válogatottra is, de kezd unalmas lenni. Az embereknek ezen része messiásként várja azt a csapatot, aki képes lesz majd legyőzni és ezzel félreállítani végre Xavit meg a többieket. Lehet, hogy mi leszünk azok?

CR7a legjobbkor tért magához

Amióta tarolnak a spanyolok, találkoztunk már velük kétszer is, de egyszer sem győztek meg minket és ez mindenképp jó jelnek tekinthető. A dél-afrikai Vb-n sikerült kiejteniük minket a nyolcaddöntőben egy vékonyka 1-0-al, de az közel sem volt olyan meccs, ahol a portugálok egyértelműen csak a másodhegedűs szerepkörébe szorulhattak. Végig voltak lehetőségek, lógott az egyenlítő gól lába is, de Ronciék akkor még nem tudtak betalálni.

Viszont pár hónapra rá játszott egy barátságos meccset a két csapat, méghozzá egy olyat, amely egy meglehetősen irreális eredménnyel végződött. 4-0-ra verte el a frissen kinevezett Bento csapata a világelső spanyolokat. Ezt az eredményt még én sem tudtam elhinni és felfogni, holott láttam mi történt azon a meccsen, és aki rajtam kívül látta még, az tudhatja, hogy a végeredmény hűen tükrözte a látottakat. Persze most lehet jönni azzal, hogy az csak egy barátságos meccs volt és ne vonjunk le következtetéseket, ennek részben igazat is adok, de szó nélkül elmenni egy ilyen eredmény mellett semmiképp sem lehet, sőt hivatkozni kell rá és ugródeszkának használni.

Az a bizonyos meccs:

 

Most be kéne mutatnom a  lehetséges kezdőt és boncolgatni a lehetőségeket, de az a helyzet, hogy ezidáig minden meccsen ugyanaz a csapat állt ki. Most is csak annyi lesz a különbség, hogy a csehek ellen lesérült Postiga helyére minden bizonnyal Almeida kerül majd, aki megint meg fogja mutatni, hogy ez a jelenlegi portugál válogatott mennyire nem a csatárokról híres.

Nagy meglepetésre tehát ne számítsunk, már ami a felállást illeti, az eredményt illetően viszont annál inkább. Én nagyon régóta nem láttam már ilyen szervezettnek és elszántnak ezt a csapatot. Itt állunk tehát a döntő és annak lehetősége előtt, hogy meg legyen az első arany, ami minden idők legnagyobb portugál sikere is lenne. A siker ráadásul kétszer olyan édes lehet, ha útközben épp a címvédő, hiperszuper Spanyolországon léphetnénk át.

Miguel VelosoVeloso bevetésre készen még a paplanok közül is. Ez az elszántság, kérem.

Nem maradt más hátra tehát, mint befogni a világ száját és történelmet írni. Mindenkinek jó szurkolást kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr978330984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás Fülöp 2012.06.27. 20:18:55

Hajrá CR

339855 2012.06.27. 20:24:52

Az első képen nem azt kérdezi CR hogy: "Iker, hányat kérsz ma?" :)) Nem tudom, de olyan érzésem van, hogy Pepéék meglepit fognak okozni. Ez ellen a spanyol válogatott ellen (ami már-már úgy tűnik, hogy legyőzhetetlen) szerintem a portugáloknak több esélyük van mint pl. a franciáknak volt. Azért is, mert Naniékat nem zavarja, hogy nincs náluk a labda, vagy legalábbis kevésbé. Tudnak alkalmazkodni. Az lesz a döntő, hogy abból a kevéske helyzetből ami lesz tudnak-e egyet is értékesíteni CR-ék.

344648 2012.06.27. 21:18:25

Eddig faszán nyomjuk!

339564 2012.06.27. 21:38:30

Basszameg, ez a meccs eddig a portugáloké, csak tartsanak ki szuflával! A spanyolok szerintem nagyon meglepődtek, hogy valaki játszani akar ellenük, hirtelen nem is tudták, mi történik, rengeteg (persze relatíve, magukhoz képest) az eladott labda spanyol részről. Csak így tovább kicsi portugáljaim!

344648 2012.06.27. 23:45:14

Ezt nem hiszem el bazdmeg. Az idegeim asszem tönkrementek.

339855 2012.06.28. 00:02:33

Kb. most fordult elő először velem, hogy egy tizi párbajnál nem néztem oda a lövéseknél...most az egyszer szurkoltam, hogy Iker sz*r napot fogjon ki...hát csak kivédett megint egyet. :/ Amúgy tuti biztos voltam, hogy Bruno Alves kihagyja meg mintha mindenki be lett vna kicsit sz*rva. CR is oda se néz egyik lövésnél sem, pedig ő szokta lőni mindig az elsőt...gondolom benne volt, hogy a Bayern ellen a BL-ben elcseszte...pedig olyan közel volt a döntő, még egyszer nem tudom, hogy lesz-e ilyen sansza CR-éknek. Most örülhet a szakma, meg mindenki; összejöhet az "álomdöntő" (spanyol-német), csak kár hogy nézhetetlen lesz...úgyhogy inkább nyerjék meg az olaszok. :D Vicc, de most szerintem nekik fogok "drukkolni", pedig mindig is utáltam őket. :D

339855 2012.06.28. 00:14:39

[MLM_poharam](#863433): amúgy azt is megéreztem, hogy Xabi kihagyja az elején. Viszont Ramos panenkázása eszembe se jutott...besz*rás a srác. :D

339564 2012.06.28. 00:56:30

[MLM_poharam](#863451): Ramos emelése nagyon kemény volt :) Viszont ez az edző hibája is szerintem. Addig oké, hogy nem akarta Ronaldoval rúgatni az első tizit, és elvileg ő lett volna az ötödik, de, hogy Bruno Alvest minek tette oda...érthetetlen. Annyian voltak még ott rajta kívül, Varelas, Veloso, vagy ne adj' Isten, Nélson Oliveira is lőhette volna. De higgadtan végiggondolva, a portugál válogatott, akiket előzetesen a csoportkörből való továbbjutásra sem tartottak érdemesnek, a regnáló Európa- és világbajnok ellen játszott olyan meccset, ahol egyáltalán nem voltak rosszabbak, sőt!

345428 2012.06.28. 08:25:55

[PVMiki](#863489): Ha jól emlékszem Bruno Alves anno a Portoban is lövöldözött tiziket, én biztos voltam benne, hogy odaáll. Pepétől jobban tartottam előzetesen. Alves beverte volna, ha nem cserélnek Nanival, azt nem is értettem. Moutnho hibája sokkal jobban fáj, akkor kellett volna a helyzeti előnnyel élni, ilyenkor azért gyakrabban hibázik akinek kapaszkodni kell. Szerintem Ronaldo akart a végén rúgni, nem hiszem, hogy Bento döntése volt, így akart teljesen hőssé válni adott esetben. Utólag persze mindenki okos, csak hát nagyon fájó így kiesni. A vége is olyan spanyolos volt. Nekik befele pattan...

154146 2012.06.28. 11:45:09

[gomes88](#863623) Bento döntése volt a meccs utáni nyilatkozatok szerint. Az meg, hogy Bruno Alves és Nani nem tudta a sorrendet, az hatalmas amatörizmusra vall...
süti beállítások módosítása