Primeira Liga e tudo

Most minden jó, most minden szép

2012. június 19. - Latz von W.

A továbbjutás kiharcolása után újabb nyilatkozatok jutottak el hozzám, mondanom sem kell, ezekben már kevesebb a szerény kijelentés. De mitől kéne szerénykednie bárkinek is a Vb-ezüstérmes lefutballozása után? Az Igazi figyelmeztetett, hogy le ne adjam nektek a finomított verziót, hiszen ami minket megillet, azt senki más nem láthatja. De milyen asszisztens, aki nem csal a szurkolókért?

A továbbjutás kiharcolása után újabb nyilatkozatok jutottak el hozzám, mondanom sem kell, ezekben már kevesebb a szerény kijelentés. De mitől kéne szerénykednie bárkinek is a Vb-ezüstérmes lefutballozása után? Az Igazi figyelmeztetett, hogy le ne adjam nektek a finomított verziót, hiszen ami minket megillet, azt senki más nem láthatja. De milyen asszisztens, aki nem csal a szurkolókért?

Paulo Bento: "Hogy ez-e edzői pályafutásom legnagyobb sikere? Nagyon kevés időt töltöttem edzősködéssel, úgy gondolom a karrierem csúcspontja még nem érkezett el. Ehhez sok-sok munkára és időre van szükség, hosszú út áll előttem és rengeteget kell még tanulnom. Büszke vagyok-e a továbbjutásra? Abban mindenki biztos lehet! Bejutottunk a negyeddöntőbe, jó játékkal, a valaha volt egyik legnehezebb csoportból, ahová Portugáliát sorsolták. Hat pontot szereztünk egy olyan négyesben, amelyben az előző Világbajnokság dobogósai is itt voltak. Varázslatosan játszottunk Hollandia ellen, a bekapott gólra nagyszerűen reagáltunk és átvettük az irányítást.

Elértük az elsődleges célunkat, most Csehországot szeretnénk legyőzni, tartson akár 90, akár 120 percig az a mérkőzés. Ha sikerül megismételni a Hollandia elleni teljesítményt, akkor bejuthatunk az elődöntőbe."

"Most őszintén, milyen újságíró kérdez ekkora ökörséget? Épphogy alulról nyaldosom a 43-at. Azt azért meg kell hagyni, már most klasszis edző vagyok. Hívott is Abramovics a meccs után 3 perccel, hogyha igent mondok, azonnal felmond annak a ferdeszemű műolasznak. Minek néz ez engem? Ruszki köcsög. Ki ne lenne elégedett? Idesorsolták nekünk a hülye fricceket meg a sütizabáló narancsokat, akikkel aztán ki is csesztünk úgy rendesen, azt se tudták lekövetni, hogy Roni hányasban játszik, nemhogy a labdát.

Csehországot akkor is kitömnénk, ha gólelőnyt kapnának, a mi csoportunkból rúgott gól nélkül estek volna ki. De most majd tanulnak egy kis futballt legalább."

Az Igazi Ronaldo: "Gratulálok az egész csapatnak, megérdemeltük a továbbjutást. Nagyon boldog vagyok, hiszen ma van a kisfiam születésnapja, neki ajánlom a góljaimat. Az elsődleges célt teljesítettük a továbbjutással, most már bármi megtörténhet. Csehország a következő ellenfél, nagyon nehéz meccs lesz, mindkét csapatnak ugyanannyi esélyt adok a továbbjutásra."

Őt választották a meccs legjobbjának:"Ez a cím a csapat érdeme, nélkülük semmire sem mentem volna."

Gregory egyszerre sír és szédül"El se hiszem mennyire sima meccs volt. Ráadásul a kis Juniornak is ma van a szülinapja, asszem. Biztos szimpatikussá váltam pár embernek azzal az üzenettel a pólómon, habár még sosem láttam a srácot. Most már minimum döntőzni kéne, akkor tuti az Aranylabda, Leo meg kigyűrheti idénre. Csehország? Miért, ők kijutottak? Milyen országhoz is vannak közel? Ők négerek, ugye?"

"Valóban jól játszott az egész csapat, de remélem tudjátok, hogy így kilépni csak én tudok a védők közül, mint az első gólom előtt. Remélem José tényleg Madridba hozza ezt a jobb bekket - hogy is hívják Joao? Jaaa, van der Wiel, azaz! Mindig elfelejtem. -, mert lenne még egy ember akit állandóan szopathatok."

Miguel Veloso: "Nem volt könnyű hátrányból felállni egy olyan erős csapat ellen, mint Hollandia. Könnyek vannak a szemem sarkában? Valóban, örömkönnyek, nagy sikert értünk el."

"Azt hittem nehéz lesz a bekapott gól után, de ezeknél a hollandoknál még a macedónok is jobbak voltak. A sírás meg a digó gádzsiknál bejön, fogalmad sincs hányat próbáltam fel mióta leléptem a Sportingtól."

Joao Pereira: "Lesz egy kis időnk a csehek elleni mérkőzésig, pihenünk és kitalálunk valamit. Addig fel kell töltődnünk és kiélvezni a győzelmet. Megmutattuk, hogy lelkileg mennyire erősek vagyunk."

"Blablabla, utálok sablont nyilatkozni állandóan. A csehek az Eb-k történetének legnevetségesebb csoportjából továbbjutottak, nekünk meg most be kéne szarnunk tőlük? Ne szórakozzatok már. Tükörsima meccs lesz. Remélem mindenki látta, hogy tálaltam Ronaldo elé..."

EusebioMegtisztelt minket a valaha volt egyik legnagyobb labdarúgó, Eusebio: "Kevesen gondolták, hogy Portugália megcsinálhatja, de én végig hittem a csapatban, a játékosok egytől-egyig mind ugyanazt akarták, ugyanazért küzdöttek. Tisztelem Csehországot, sok barátom van ott, köztük Michal Bilek szövetségi kapitány is. Nagyon jó pozícióban vagyunk a továbbiakra nézve, csaknem haragszanak meg rám, ha most mi jutunk tovább."

"Mondta a feleségem, hogy nem való nekem már a repülés, egyből mondtam csitt, addig sem kell a bazi nagy hátsódat kerülgetnem ameddig kiruccanok Keletre. Jó fejek ezek a csehszlovákok, már a mi időnkben is azok voltak. Persze most simán kiesnek, legalábbis remélem maradhatok még egy meccsre legalább, otthon kinyír az asszony."

A poszthoz segítségemre volt a portugoal.net illetve az nso.hu is.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr428330960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

337436 2012.06.20. 16:24:46

hát, akivel Ronaldo várhatóan találkozni fog sokszor a cseh meccsen, az valóban néger :-)

347043 2012.06.20. 16:30:40

Hát, ez gyengus.

345428 2012.06.20. 17:51:38

[intersza](#857872): Mi gyengus?

346649 2012.06.20. 20:27:07

Igazi Ronaldo? Jó vicc. Luzitán Messi.

tibinho83 2012.06.20. 20:52:51

Hello Mindenki! A poszt jó, de Portugália arrogáns stílusa miatt nem tudom még ezt sem viccesen felfogni. A Mourinho által elvárt magatartást Ronaldo hozta magával a válogatottba és már Bento is elvárja azt a meccseken. Hisztiznek, ha nem jön össze valami (lásd. Németország ellen) és vergődnek, ha bejön valami (Hollandia ellen). Ilyet és ehhez hasonló magatartást az igazán nagy Figo által fémjelzett, Arany Generációnak elhírsült Portugál válogatott sohasem engedett volna meg magának. Őket lehetett szeretni. Ez a válogatott ezért nem fog soha komolyabb eredményt elérni. Az elődöntőben utóléri őket a végzetük. SPANYOLORSZÁG Viva Espana

344648 2012.06.20. 22:03:56

[tibinho83](#858040): Azért Spanyolország nem feltétlenül jelenti a végzetet. Dél-Afrikában sem játszott egyértelműen gyengébben Portugália, sőt! A meccs végéig lógott az egyenlítő gól lába. Amikor meg Bento átvette a csapatot, sima 4-0-ás vereségbe szaladtak bele Xaviék. Spanyolország nagyon erős, ezt nem vonom kétségbe (azt viszont kétlem, hogy idén Eb-t nyernek), de hogy Portugália végzete lenne? Korai még ilyet kijelenteni.

339855 2012.06.21. 15:45:22

Jó lett a poszt! :D [tibinho83](#858040): nem biztos, hogy mégegyszer szerencsléje lesz a spanyoloknak. del Bosque vékony jégen táncol, oké uralják a meccset megy a tiki-taka, de ettől függetlenül nem annyira meggyőzőek (mintha meg lenne tiltva a kapura lövés, mondjuk ez a sok barcás miatt van, ők szeretik a végtelenségig kijátszani a helyzetet) szóval verhetők, akár a horvátok is legyőzhették volna őket egy kis szerencsével. 2002 óta a spanyoloknak szurkolok általában, de most ezen a tornán már nem csak nekik feltétlen és mivel a portugálokat mindig is bírtam most inkább nekik fogok, különben is Ramosék már megnyertek mindent. :) Ha CéRóék leverik a cseheket ma (amire ugye azért jó esély van) akkor egy jó kis kontrajátékkal el lehet majd bucsuztatni a spanyolokat az elődöntőben, csak Iker eszén lesz nehéz túljárni, mégis csak a világ legjobb kapusáról van szó, ráadásul nagy meccseken "szeret" topformában védeni és megmutatni, hogy még mindig ő a király. Szóval nehéz lesz. :)

345428 2012.06.21. 16:13:02

[MLM_poharam](#858488): Köszi:) És ne feledkezzünk meg a franciákról sem, egyelőre őket kell a spanyoloknak kiiktatni, ha akarnak valamit. Nem lesz könnyű az sem, eddig Torreséktől semmi extrát nem láttam.

339855 2012.06.21. 16:43:11

[gomes88](#858518): Igen, elötte még őket ki kell ütniük, de szerintem az még menni fog, ugyanis a franciák nem túl erősek pedig a keretük tele van minőségi játékosokkal. Többet vártam tőlük főleg játékban, előzetesként őket jelöltem meg mint sötét ló, de elnézve a meccseiket nem hinném, hogy meglepetést tudnának okozni a spanyolok ellen.

345428 2012.06.21. 18:07:35

[MLM_poharam](#858535): A csoportkör kicsit olyan, mint a selejtezők. Valahogy meg kell csinálni. Mondhatnánk azt is kis túlzással, hogy ma kezdődik úgy igazán az Eb. Ezzel annyit akartam mondani, hogy nem írom le a franciákat, bízom benne, hogy vissza lehet majd vágni 2000-ért.
süti beállítások módosítása