Primeira Liga e tudo

Tovább altatunk?

2012. június 02. - Latz von W.

Csoportunkban zajlik a felkészülés, a németek és a hollandok is mutattak  magukból valamit egy-egy kiábrándító játék és eredmény után, igaz, nem Eb-szintű válogatottak ellen. Nem ártana nekünk is így tenni, persze csak módjával. Középcsatár kerestetik!

Csoportunkban zajlik a felkészülés, a németek és a hollandok is mutattak  magukból valamit egy-egy kiábrándító játék és eredmény után, igaz, nem Eb-szintű válogatottak ellen. Nem ártana nekünk is így tenni, persze csak módjával. Középcsatár kerestetik!

Nuno, gyere vissza, kérlek! Nem született még meg - és nem is fog - az a szélső hátvéd, aki 90 percen keresztül elbírna a mi Cristianonkkal, minden meccsen lesz legalább egy olyan centerezése, amit csak be kell verni. De ha te nem segítesz, ki fogja ezt megtenni?  Az ügyetlen Postiga? Vagy a kockafejű torony Hugo Almeida? Ha itt lennél, legalább ezen nem kéne izgulnom. Mondom ezt úgy, hogy a német védelem Svájcban éppen csak kijött 5-ből, a hollandok meg Mathijsenekért imádkoznak...

Persze ilyen jellegű változtatásra nincs már lehetőség, Bentonak meg amúgy is az egyik lieblingje Helder még a Sportingos időkből. És az is sanszos, hogy nem jut el hozzá ez a poszt, tehát hiába tudok mindent jobban nála, baszhatom.

Miért rinyálok ennyire? Mert az említett Postiga-Almeida "páros" egyszer sem tudott helyzetbe kerülni az igen erős macedónok ellen, és ez azért elgondolkodtatott, aminek hatására a következőre jutottam: Nelson Oliveira.

Nelson Oliveira

Miért ne? 10 percet kapott múlt szombaton és ennyi idő alatt is övé volt a meccs helyzete. Mozgékony, nem egy sabloncenter, a portugál közvélemény ráadásul mindennél jobban várja egy klasszis csatár feltűnését. Hát elárulom, megérkezett, és ezt nem csak azért hirdetem fennhangon, mert benfiquista volnék, hanem mert az idő majd engem igazol, ebben teljesen biztos vagyok. A törökök elleni meccs remek alkalom, hogy Bento lehetőséget adjon neki akár az első perctől és megvilágosodjon. Remélem nem csak sérülések esetén kerül majd tűz közelbe, annak a csapat ihatja meg a levét.

A holdacskások pont annyira lehetnek kellemes ellenfelek, mint kellemetlenek. Mert valljuk be, bármelyik házigazda helyett bohóckodhatnának ők is, ha a játékosokat és a képességeket nézzük. Erőpróbának mindenképp nevezhető, és a macedón meccsel ellentétben a Luzban mutatott játéknak már nem ártana hajaznia egy kicsit arra, amivel tervezünk könnyeket zúdítani a német-holland kettős valamelyikére úgy június 17-én este 22:45-re. Mondjuk ez hamarabb is kivitelezhető, ha a csapat jól játszik, de ne szaladjunk annyira előre. Remélem Baltáék felfogják, hogy mi a szerepük és nem fognak lekaszabolni senkit.

Itt az ideje végre a legerősebb 11-et pályára küldeni, hogy végre ne csak Cé házibulijában érezzék egymást a fiúk, hanem esetleg Ukrajnában is. Az én csapatom így nézne ki. Nelsont leszámítva 99%, hogy Bentonak is ez az elképzelése, ő nyilván Postigát favorizálja majd, nekem, nekünk csak a remény marad, hogy Paulo agyába beüt valami isteni, ördögi vagy bánom is én milyen szikra. Az a nagy igazság, hogy nincs túl sok variációs lehetőség az ék-kérdést leszámítva. Kifejthetném, hogy miért, de természetesen az elkövetkezendőkben ez külön posztot érdemel majd, mikor is a keretünk kerül kivesézésre. Mit várok a mai meccstől? Dominálnunk kell elejétől a végéig, a Moutinho-Veloso-Meireles hármason sok múlik majd ma is, és a későbbiekben is. Előbbi a tavalyi szezonban szinte mindent megnyerő Portoban mutatta meg, mennyire képes kulcsszerepet betölteni egy játékrendszerben és fazont szabni a támadásokra. Meireles az idei Chelseaben tette meg szinte ugyanezt, ők kiegészülve Velosoval akár az Eb egyik leghatékonyabb középpályás sorává avanzsálódhatnak. A törökök ellen megtehetik az első lépést ez ügyben.

Coentrao és Ronaldo a világ legerősebb balszárnyát alkotják, ehhez nincs mit hozzáfűznöm, és semmi  szégyenkeznivalónk nincsen akkor sem, ha jobbra nézek. A védelemnek rendben kell lennie, nincs mese. Egy magabiztos győzelem sokat jelentene a srácoknak a német meccs előtt, bárki bármit nyilatkozik arról, hogy az eredmény sokadlagos. Önbizalommal kapcsolatos problémák akkor sem lesznek, ha a győzelem elmarad, hiszen ez Az Igazi Ronaldo csapata, azt hiszem ezzel elmondtam, hogy miért. Több mint 60 000-en lesznek a Benfica stadionjában, nem szeretnének csalódni, mint ahogy mi sem. Már csak az kell, hogy ebben a pályára kifutó fiúkáink is partnerek legyenek. Addig is egy kis nosztalgia, 2008-ból:

A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti 20:30-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr328330898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346902 2012.06.02. 11:16:48

Nyunyógomezs egy élő legenda!
süti beállítások módosítása