Primeira Liga e tudo

Délutáni matiné

2013. március 21. - Latz von W.

Portugália azért lép pályára Izraelben, hogy kiderüljön, melyik válogatott lehet Oroszország első számú üldözője, egyúttal a pótselejtező első számú várományosa. Túlzás lenne azt állítani, hogy ideális menetben halad a "brazil-terv", de a vészharangot kongatni sem aktuális. Viszont ha Ronaldóék Izraelben sem képesek érvényesíteni a papírformát, akkor...

Portugália azért lép pályára Izraelben, hogy kiderüljön, melyik válogatott lehet Oroszország első számú üldözője, egyúttal a pótselejtező első számú várományosa. Túlzás lenne azt állítani, hogy ideális menetben halad a "brazil-terv", de a vészharangot kongatni sem aktuális. Viszont ha Ronaldóék Izraelben sem képesek érvényesíteni a papírformát, akkor...

...sem történik semmi, csupán végérvényesen eldől, hogy Capello robotcsapata megnyeri a csoportot. Csak eléggé unom, hogy Portugália akkor kezd el futballozni, amikor már pótselejtezőre megy a játék, vagy egy kicsivel azután. Ez a hatos talán a leggyengébb az európai zónából, mégsem sikerült semmilyen előnyt építeni 4 meccs elteltével, sőt. Azt is láthattuk azonban, hogy ez a csoport mégsem annyira kabaré, mint korábban gondoltuk, a lesajnált azeriek a 85. percig ikszre álltak Moszkvában, az észak-írek ponttal távoztak Portóból, a luxemburgi tévészerelők pedig Belfastból, és ugye a miniállamban a Bento-csapat is majdnem megfázott.

Mit kell tudni az izraeliekről? Hát, a szerethető jó volt ellenük a Puskásban egy döntetlenre, meg még zsidóztunk is. Ezen kívül? Szintén 7 ponttal rendelkeznek, a beszámolók alapján egy igazságos azerbajdzsáni döntetlennel kezdtek, kaptak egy négyest a ruszkiktól otthon, majd rúgtak 9 gólt két meccs alatt Luxemburgnak. Ezek alapján kijelenthető, hogy a hazaiak kihozták az első harmadból, ami benne volt. Az azerieket eléggé összerántotta Berti Vogts, mindenki megszenvedett velük eddig, talán az oroszok elleni 0-4 az egyetlen fájó emlékük őszről, de azért a szbornaja más kaliber, mint Benajunék.

Pizzi Gabon után Izraelben is a kezdőbe kerülhet

Portugál oldalon Bentónak biztos, hogy meg kell bontania kedvenc kezdőjét, miután Nani kisebb sérülése miatt kimaradt a keretből. A helyére többen is pályáznak, Varela, Danny, és a Deporban remeklő Pizzi is jó eséllyel kandidál.

Moutinho sincs teljesen rendben, ami miatt szívott is a Porto az elmúlt időszakban. Mindenesetre egy jól játszó JM nagy segítség lehet a középpályán, más kérdés, hogy a tavalyi Eb óta a válogatottbeli teljesítményéről sok minden elmondható, csak az nem, hogy jól játszott. Habár ez nagyjából mindenkire igaz. A szerda reggeli edzésen teljes értékű munkát végzett, ami várhatóan jegyet jelent a csapatba. Meireles is pályán lesz az első perctől, holott nincs az a sorozat, ahol nem állították ki és tiltották el az elmúlt időszakban. A Galata elleni derbin bíróköpésért 11 meccs, majd a Bate elleni Európa liga meccs 3. percében ismét csillogtatta intelligenciáját. Tehát egy újabb ember a középpályán, aki se meccsben, se formában.

De azért van itt jó hír is, a védelemben ismét összeállhat a legerősebb négyes, Joao Pereirával, Bruno Alvessel, Pepével, valamint Coentraóval. Ők legalább játékban vannak Pepe kivételével, tehát jogosan várom el, hogy elkerülhető, meg úgy leginkább semmilyen gólok ne kössenek ki Rui Patrício kapujában. A csatárkérdést külön posztban boncolgattuk, ezért nem is részletezném, hogy milyen baszottszar a helyzet..

Bento&Postiga

Igaz?

Egyébként meg ragozhatnám a dolgokat a végtelenségig, csak egy valami számít igazán, és ezt már milliószor leírtam ezen a blogon. Komolyan venni, futballozni! Ha ez így lesz ma és a továbbiakban, akkor a csoport is nyerhető még. Ha nem, akkor talán itt lenne az ideje a nappaliból végignézni egy nagy tornát, és közben gondolkodni, erősen.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr998331186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása