Primeira Liga e tudo

Álrangadók országszerte

2013. február 23. - Latz von W.

Ezen a héten igazán hasznosnak érezhetjük magunkat, hiszen olyan bajnoki forduló következik, amikor szükség van blogunkra és annak éleslátására: bár az egyrei drukker azt gondolhatja a párosítások láttán, hogy itt bizony rangadók egész sora jön, mi bölcsen lehűtjük a kedélyeket: nem lesz itt semmi, csak a szokásos bajnoki végeredmény van kialakulóban.

 

Ezen a héten igazán hasznosnak érezhetjük magunkat, hiszen olyan bajnoki forduló következik, amikor szükség van blogunkra és annak éleslátására: bár az egyrei drukker azt gondolhatja a párosítások láttán, hogy itt bizony rangadók egész sora jön, mi bölcsen lehűtjük a kedélyeket: nem lesz itt semmi, csak a szokásos bajnoki végeredmény van kialakulóban.

 

Tegnap valami zöld-fehér, hajdanán akár meghatározónak tűnő csapat próbált meg közelebb férkőzni a nagyokhoz, de ismét helyretették egy pofonnal: A Sportingot most épp a portugál Siófok, az Estoril verte el 3-1-re. Szegény Sportingról már mindent megírtunk, amit lehetett, a jelzők rég elfogytak a teljesítményükre. Mr. Bean hozzájuk képest egy örök mázlista, ezúttal 2-1-es vezetésnél hagyott ki egy tizenegyest a talán legpiacképesebb játékosuk, a holland Wolfswinkel. A West Ham által is figyeld hollandnak idén ez volt a harmadik kihagyott tizije, tehát szépen reprodukálja kicsiben a csapata idényét. A zöldek tehát nem tudnak kitörni a középmezőnyből, bár lassan kezdjük úgy gondolni, hogy ezt ők úgy fogják fel, hogy sikerült megragadniuk ott!

Ma délután egy Setúbal - Beira Mar meccs vezeti fel az esti izgalmakat, itt az a kérdés, hogy vendégek tudnak-e pontot, pontokat szerezni, amire nagy szüksége lenne az új edzőnek. Aki egyébként nem más, mint Costinha, a Porto és a portugál válogatott korábbi játékosa. Ő volt az, aki 2004-ben, az Old Traffordon továbblőtte a Portót, aztán megnyerték a BL-t.

Vele folytatódik tehát a portugál edzők generációváltása, elsőként a Beira Mart kéne benntartania, például egy setúbali pontszerzéssel. Szerintünk sikerülhet.

Este aztán, ha tehetjük, inkább a minho-i derbit nézzük meg, mintsem az álrangadó Porto-Rio Ave meccset.

Ősszel Guimaraesben tudott nyerni az akkor még hasító Braga, azóta viszont szinten mindenhonnan kiesett, ráadásul a biztosnak vélt harmadik hely is távoldóban van. Muszáj lesz tehát nyerniük, hogy ne legyen az egész szezon elcsellózva, és bár már négy meccse nem tudtak nyerni, mi úgy gondoljuk, hogy otthon a Guimaraes elleni győzelemmel visszaszerezhetik az elvesztett lendületet.

A két csapat közti, elsősorban tapasztalatbeli különbséget jól érzékelteti, hogy a vendégek veterán védőjének, Alexnek 166 portugál bajnoki van a lábában, a Bragában pedig három játékosnak van kevesebb, mint 80 meccse, Quim pedig 382-t számlál.

Ezután jön csak az első és az ötödik helyezett csatája, de a Rio Ave nem jelenthet gondot a sárkány Stadion lakóinak. A BL-meccs kipihenve, gyakorlatilag teljes kerettel futhat ki a hazai csapat, ez nem lehet más, mint győzelem.

A vasárnap este slágermeccse még becsapósabb lehet, hiszen ott a harmadik helyett fogadja a másodikat, a már nálunk is sokszor megénekelt Pacos Ferreira látogat a Benficához, mégis (csak, hogy unalmasak maradjunk), viszonylag sima hazai győzelmet vízionálunk itt is. A Pacos mestere, Paulo Fonseca kijelentette, hogy nem fogják legparkolni a buszt a kapujuk elé ( nagyon divatos manapság ez a kifejezés...), és a saját játékukat akarják majd játszani. Ez biztos nagyon tökös kijelentés, viszont szerintünk pont ezért fognak kikapni. Ezekkel az eredményekkel pedig lassan, de biztosan kikristályosodik a Portugáliában megszokott bajnoki végeredmény: elöl a Porto és a Benfica, mögöttük leszakadva mindenki más.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr968331160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338468 2013.02.24. 02:44:12

Nagyon találó az Estorilra a portugál Siófok kifejezés, csak az eredményességben van jelentős különbség a két csapat között :D

255228 2013.02.24. 15:07:29

A Siófok is egész jó csapat volt pár éve. :) Costinha kapcsán ambivalens érzéseim vannak, nem is olyan rég még a Sporting tönkretételéhez asszisztált magas pozícióban, talán most többre viszi.
süti beállítások módosítása