Primeira Liga e tudo

A Barcelona jelenség és a többiek

2013. február 19. - Latz von W.

Portugáliában véget ért a 19. forduló is, okosabbak ezúttal sem lettünk, de azért megint van miről beszélni. Nem botlottak a bajnokesélyesek, senki nem került közelebb a dobogóhoz, sőt, igazán a bennmaradáshoz sem. Mondhatjuk úgy is, hogy a jelentéktelen csapatok hétvégéje volt, hiszen olyan csapatok szereztek győzelmet, akiknek szinte minden mindegy már. Sporting.

Portugáliában véget ért a 19. forduló is, okosabbak ezúttal sem lettünk, de azért megint van miről beszélni. Nem botlottak a bajnokesélyesek, senki nem került közelebb a dobogóhoz, sőt, igazán a bennmaradáshoz sem. Mondhatjuk úgy is, hogy a jelentéktelen csapatok hétvégéje volt, hiszen olyan csapatok szereztek győzelmet, akiknek szinte minden mindegy már. Sporting.

A Porto Beira Mar elleni győzelméről már beszámoltunk, a következő mérkőzésre szombat estig kellett várni, mikor is a gödör mélyén lévő Sporting a Gil Vicentéhez látogatott.

A mérkőzés legnagyobb kérdése az volt, hogy lehetséges még közelebb kerülni a Föld középpontjához, vagy tesz a Ferreira-csapat egy utolsó utáni próbálkozást a szezon valamilyen formájú megmentésére. Nos, egy élvezetes meccsen vendég győzelem született, ahol a lisszaboniak fiataljai remeklésének köszönhetően már a 6. percben 2-0-ra vezetett Tiago Ilori és Bruma góljaival. Hugo Vieira visszahozta a meccsbe a barcelosiakat ugyan, de az ex-sevillai Diego Capel fejese döntött, 2-3. A kérdésem már csak annyi, hogyha ilyen kaliberű 19 és 20 évesekkel van tele a padlás, akkor miért a másodosztályban parádéznak hétről-hétre? Minek akkor Pranjic, Boulahrouz féle futballgyalázó gyökereket szerződtetni?

Győzött a Marítimo is, akik ezzel a győzelemmel már felértek a hatodik helyre, lőtávolba érkezve az 5. helyhez, az estoriliak kárára. Hát, istenem, nem jöhet ki a lépés minden hatpontos meccsen, vagy hogy mondják... Ugyanez történt az Olhanense - Setúbal meccsen, ahol a vendégek tettek fontos lépést az élvonalbeli tagság megőrzéséért, tehát ezzel a mondatommal némileg cáfolom a bevezetésben írtakat. Viszont az is kiderült, hogy Abdiék jobbak a bunkerben, mint a támadófutballban, így pedig lehetnek még nehézségeik.

A Pacos viszont megtorpant. Habár sokáig vezetett, végül nem bírt hazai környezetben a Nacionallal, igaz, miután a Rio Ave-Braga páros sem bírt egymással, egyelőre nem került sokba ez a botlás. Mennyivel kényelmesebb is lenne, ha 3 pont került volna a zsákba, igaz? Így viszont van rá esély, hogy akár egy hármas versengés is kialakuljon a bronzért, miután az említett három csapat hat ponton belül van, és a kanárik a Benficához látogatnak vasárnap.

Apropó Benfica! Saját blogunkon már kiveséztük ezt a vérhugyozós győzelmet, de az elmúlt két fordulóban két botrányos antifutballal is találkozhattunk, a mostani a Benfica-Académica meccshez kötődik. Portugáliába is kezd elérni az a futball, amivel a legtöbben próbálkoznak a Barcelona elleni pontszerzéssel. Felállunk az 5-ös és a 16-os elé két sorban, aztán oldjátok meg, ha tudjátok. A vendégek egyetlen egy kapura lövéssel próbálkoztak 90+ perc alatt, nem volt náluk a labda, de nem is vágytak rá. Az elmúlt fordulóban az Olhanense már próbálkozott, ráadásul sikerrel (lájkolom), a coimbraiak viszont egy véleményes büntetővel alulmaradtak. Ez a két precedens azonban a többi kicsinek is erőt adhat, és ez bőven boríthat pár papírforma győzelmet, ráadásul Bajnokok Ligája, illetve Európa liga bevetés is vár hét közben a bajnokaspiránsokra. Talán legközelebb?

Fri 15/02/13 Beira-Mar 0 - 2 Porto View events More info
Sat 16/02/13 Gil Vicente 2 - 3 Sporting CP View events More info
Sun 17/02/13 Olhanense 0 - 1 Vitória Setúbal View events More info


Paços de Ferreira 1 - 1 Nacional View events More info


Marítimo 2 - 1 Estoril View events More info


Vitória Guimarães 1 - 0 Moreirense View events More info


Benfica 1 - 0 Académica View events More info
Mon 18/02/13 Rio Ave 1 - 1 Sporting Braga View events More info
Fri 22/02/13 Estoril 21 : 00 Sporting CP
1
19 15 4 0 47 9 +38 49 WDWWW
2
19 15 4 0 47 14 +33 49 WDWWW
3
19 9 8 2 27 15 +12 35 DWWWL
4
19 9 4 6 41 28 +13 31 DLDLW
5
19 8 5 6 24 24 +0 29 DWWDL
6 Previous rank: 10 19 6 7 6 19 28 -9 25 WWLDW
7
19 6 6 7 19 29 -10 24 W -->

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr228331154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.