Primeira Liga e tudo

Modern rangadó északon - Jornada 16

2013. január 26. - Latz von W.

Ezen a héten is természetes a nagy csapatok lesznek a figyelem középpontjában Európa délnyugati végében, de azt nem mondhatjuk, hogy unalmas fordulóra van kilátás, mert több meccsnek is lesz külön pikantériája és azért csak jut erre a hétvégére is egy európai mércével is mérhető rangadó. Hajts!

 

 

Ezen a héten is természetes a nagy csapatok lesznek a figyelem középpontjában Európa délnyugati végében, de azt nem mondhatjuk, hogy unalmas fordulóra van kilátás, mert több meccsnek is lesz külön pikantériája és azért csak jut erre a hétvégére is egy európai mércével is mérhető rangadó. Hajts!

 

 

Írásunkkal egyidőben zajlik, azazmár be is fejeződött az Académica - Beira Mar meccs, totógyilkosnak épp nem nevezhető 3-1-es végeredménnyel. Ahhoz képest, hogy EL-indulók voltak, az egyetemisták nem villognak a bajnokságban, ezzel a győzelemmel sikerült valamelyest elkerülni a kiesőhelyek közvetlen közeléből. A Beira Marról ugyanez nem mondható el, ők,mivel már három éve első osztályúak, idén épp ideje lenne a kiesésnek.

A portugál utánpótlás válogatottak és öregedő (szépen mondva: sok puskaport szagolt) sztárocskák hatékony egyvelegével operáló Pacos Ferreira ezen a hétvégén a csontutolsó Moreirensét fogja idegenben lelépni, amivel továbbra is a Braga seggébe mászik a táblázaton. Fel nem tudom fogni, miért nem csapott még le egyik magyar tv csatorna sem a Pacos idei meccseire, mindenesetre kíváncsi lennék mit tudnak ennyire jól idén. Igaz, két napja épp kikaptak Portóban, de hát ez mással is előfordul néha.

A többi meccs közül mindenképp említést érdemel még a Sporting - Guimaraes összecsapás, ahol hazai győzelem esetén a Sporting előzhet. Szerencsétlen zöldek sorra veszítik el legpiacképesebb játékosaikat, Izmailov után most az argentin Insúa igazolt az Atletico Madridhoz, Wolfswinkelt pedig állítólag a Norwich nézte ki magának. Nem túl rózsás a helyzet, az biztos.

 

 

 

És akkor természetesen a forduló leginkább várt meccse, az igazi újkori rangadó sem maradhat ki. Napokkal ezelőtt (lényegében már az előző fordulóban) megindult a nyilatkozatháború a Braga - Benfica meccs kapcsán, ami azért minden valamirevaló rangadó velejárója. (Érdekes adat még az ABola-tól: a meccsre 13 portugál és európai csapat küld megfigyelőket,többek közt a Man United,a Dortmund, a Leverkusan vagy a Hamburg) Bizony nagy a tét, bár veszítenivalója inkább a vendégeknek van, hiszen a Braga tíz ponttal lemaradva harmadik, bronzérme már most bombabiztosnak tűnik. Királycsináló viszont még lehet, és Portóban is ebben bíznak, akik a hétközi győzelmükkel ismét azonos pontszámmal állnak a Benficával. A vendégek edzője, Jorge Jesus még sohasem nyert csapatával Bragaban, és tekintve, hogy már három éve a Benfica edzője, ez bizony elég kellemetlen.

A hazaiaknál sem ideális a helyzet, A védelem oszlopa,Vinícius piros lapja miatt nem játszhat, így a keretbe a 21 éves, a hét közepén igazolt Sasso került, így a védelem összeszokottságát mindenki el tudja képzelni.

A meccs (DigiSport 1, 21:10), ami az egész szombatot tekintve talán a legjobbnak ígérkezik egész Európában, egy kicsit a Benficának áll, szerintünk viszont döntetlen lesz, amiből pedig a Porto profitál majd. (angolul értőknek egy msáik beharangozó itt)

A kékek egyébként hiába játszottak meccset szerdán is és hiába merült fel a kizárásuk a Ligakupából, azért a Gil Vicentével még elbánnak, pláne, hogy addigra már a Braga meccs eredményét is tudni fogják. Ezt pedig valószínűleg már Liedsonnal a csapatban fogják elérni, aki a teljesen váratlan igazolások sorát gyarapítja. A volt portugál válogatott brazil már két éve, hogy elhagyta Európát, 35 évesen pedig a brazil bajnokságból sem tűnik már ki. Most mégis fél évre kölcsönvette őt a Porto, azok után, hogy majd' tíz évet húzott le a Sportingnál, ahonnan a válogatottba is bekerült.


James és Kléber sérült, Varela jelenleg a Siófokba se férne be formája alapján, marad tehát Jackson Martínez, aki mellé gyorsan és (valószínűleg) olcsó kellett egy már kipróbált ember rövid időre, ilyen alapon talán még érthető is Liedson érkezése. De, hogy mennyire válik be, azt majd csak hétfőn tudjuk meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr228331126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása