Primeira Liga e tudo

"Méltó" zárás, viszont a Sporting meccset nyert!

2012. december 08. - Latz von W.

Hol is kezdjük? A portugálok az egész sorozatban (pontosabban sorozatokban) gyengén muzsikáltak és ez ezen a héten sem változott. A Porto vereségével "csak" csoportmásodik lett, a Benficának kevés volt az iksz Barcelonában... viszont a Sporting megmutatta, hogy otthon azért még ezt a Videotont le tudja birkózni. Utolsó hét.

Hol is kezdjük? A portugálok az egész sorozatban (pontosabban sorozatokban) gyengén muzsikáltak és ez ezen a héten sem változott. A Porto vereségével "csak" csoportmásodik lett, a Benficának kevés volt az iksz Barcelonában... viszont a Sporting megmutatta, hogy otthon azért még ezt a Videotont le tudja birkózni. Utolsó hét.

PSG - Porto 2-1

A csoportgyőzelem volt a tét. Ami Portóban bejött a Portónak, az Párizsban bejött a PSG-nek. Iramos meccs, helyzetekkel, nem érheti szó a ház elejét. A két új szerzemény, Silva és Lavezzi góljaival otthon tartotta a három pontot a párizsi alakulat. Ezúttal a kék-fehéreknek be kell érniük a második hellyel, na bumm.

 

Barca - Benfica 0-0

Sajnos nem sikerült. Benfiquista barátaink már okfejtettek, írásukat elolvashatod itt!

 

Braga - Galatasaray 1-2

A Braga mindennemű továbbjutási esély nélkül lépett pályára, és ez meg is látszott. Habár Mossoro góljával még vezetni tudtak, a továbbjutásért bőszen rohamozó törökök végül Yilmaz duplájával fordítottak a második félidőben. a Galata' utolsó három meccsén kilenc pontot gyűjtött, megérdemelték a továbbjutást, ellentétben az idén gyengélkedő Bragával.

 

Hapoel Tel Aviv - Académica 2-0

Már mindketten kiestek, a Hapoel első győzelmét volt hivatott megszerezni hazai közönség előtt. A coimbraiak nem sok ellenállást mutattak, inkább csak asszisztáltak. Az Académica még így is egy ponttal többet gyűjtött izraeli vetélytársánál és egy bravúrgyőzelmet is felmutathat az idén sziporkázó Atlético ellen. Ennyi a pozitívum.

 

Marítimo - Clubb Brugge 2-1

A Marítimo a Hapoelhez hasonló helyzetben lépett pályára. Hazai pályán, eddigi győzelem nélkül. Továbbjutási esélyekről itt sem beszélhettünk, mégis izgalmas mérkőzést láthatott, aki ezt a párosítást választotta. Küzdelmes végjátékkal győztek Pedro Martins fiai, meglett az első győzelem és a csoporton belüli (jelképes) bronzérem, ami ezen csoportban becsülendő.

 

Sporting - Videoton 2-1

Egy nappal később bár, de megtörtént. És ezzel nem a Videoton kiesésére gondolok, hanem a Sporting győzelmére, bár nem tudom melyik hírre kapnám fel adott esetben a fejem. Az oroszlánok utolsó mérkőzésükön voltak képesek megszerezni első hárompontosukat, bár a fehérváriak saját maguknak is köszönhetik, két kiállítással is hozzájárultak a mérkőzéshez. A Videoton összességében elégedett lehet a sorozatban nyújtott teljesítményével, az utolsó mérkőzésig minden esélye megvolt a továbbjutásra. A Sportingról már nem mondhatjuk el ugyanezt, ilyen gyengén rég muzsikált a klub, de legalább megmutatták, tudnak még nyerni. De vajon tudnak-e ebből a győzelemből erőt meríteni a hétfői Benfica elleni rangadóra? Elválik.

 

A 11. forduló sorsolása:

Estoril - Setubal

Porto - Moreirense

Gil Vicente - Beira Mar

Marítimo - Nacional

Rio Aves - Ferreira

Guimaraes - Olhanense

Académica - Braga

Sporting - Benfica

Ez utóbbit ajánlom mindenkinek, nemcsak lisszaboni rangadó lévén, hanem kiderül, hogy a Sporting össze tudja-e kapni magát. Egy biztos: az európai kupaporondra már nem kell koncentrálniuk...

Jó meccsezést mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr658331090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása