Primeira Liga e tudo

A 8. forduló előtt

2012. november 02. - Latz von W.

Péntek este ismét útjára indul a labda Portugáliában, immár a 8. játékhét keretein belül. A fordulót a Benficát beérni próbáló Porto kezdi, aki a Marítimot látja vendégül, a Benfica szombaton lép pályára a Guimaraes ellenében. Vajon sikerül a Sportingnak nyernie idegenben? Nézzünk bele, mit tartogat az előttünk álló hétvége!

Péntek este ismét útjára indul a labda Portugáliában, immár a 8. játékhét keretein belül. A fordulót a Benficát beérni próbáló Porto kezdi, aki a Marítimot látja vendégül, a Benfica szombaton lép pályára a Guimaraes ellenében. Vajon sikerül a Sportingnak nyernie idegenben? Nézzünk bele, mit tartogat az előttünk álló hétvége!

Porto - Marítimo

A még mindig veretlen Porto a múlt héten (a Braga ellen otthon) sima vereséget szenvedő Marítimo ellen fut ki a gyepre. A kék-fehéreknek ez kötelező győzelem, ha tartani akarják a lépést a jelenlegi éllovas Benficával. A hazaiak mellett szól Jackson Martínez kirobbanó formája, aki jelenleg vezeti a góllövőlistát. A Marítimo esetleges győzelmével, ha csak egy napig is, de csatlakozhatna az élmezőnyhöz.

Tipp: 2-0

Braga - Gil Vicente

A dobogó harmadik fokán álló alakulathoz a múlt héten nagyot zakózó Gil Vicente érkezik. Ha a Braga tapadni akar a két nagyra, ez is kötelező győzelem. A Braga jó formában van, egyelőre az európai kupaporondon is jól muzsikál. A Gil Vicente a 7. helyről várja a forduló kezdetét, nagy bravúr lenne, ha eltudnák hozni a 3 pontot.

Tipp: 3-1

Benfica - Guimaraes

A sasok a mérkőzés abszolút esélyesei, akik tovább őriznék veretlenségüket. Ha lépéselőnyben akarnak maradni a Portoval szemben, otthon kell tartaniuk a három pontot, amire meg is van minden esélyük, tekintve, hogy a Guimaraes magához képest gyengécskén kezdte a szezont, bár a múlt héten győzni tudtak a Setúbal ellen. A mérkőzés beharangozóját a Benfica-blogon olvashatjátok majd erre a linkre kattintva. A mérkőzést a DigiSport élőben közvetíti.

Tipp: 3-1

Nacional - Beira-Mar

Korai kiesési rangadó. A két legtöbb gólt beszedő brigád feszül egymásnak vasárnap délután. Mindkettejüknek kell a győzelem, főleg, hogy a Beira-Mar még nem rendelkezik eggyel sem.

Tipp: 1-1

Moreirense - Rio Ave

Az egyik újonc az elég erősen kezdő Rio Avet fogadja. A Moreirense otthon minden pontért meg fog küzdeni, ez most sem lesz másképp, a vendégeknek nehéz dolga lesz, ha pontot, vagy pontokat akarnak lopni.

Tipp: 1-2

Pacos Ferreira - Olhanense

A Pacos jól kezdte az idényt, az erős középmezőnyt képviselik, míg az Olhanense jóval lejjebb található meg a tabellán. A Pacos, ha tartani akarja jelenlegi pozícióját, az ilyen meccseket meg kell nyernie, az Olhanensének pedig a kieső zóna elkerülése lehet az elsődleges cél, ehhez egy idegenbeli pontszerzés tökéletes lenne.

Tipp: 2-1

Académica - Estoril

A kupagyőztes újoncot lát vendégül, de nem számít egyértelműen esélyesnek, az Estoril eddig megállja a helyét, ezt bizonyítja stabil középmezőnyi helye és hogy ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint vendéglátója. Abszolút háromesélyes.

Tipp: 0-0

Setúbal - Sporting

A Sporting nem találja a helyét, ezt hetek óta láthatja mindenki, ez a mérkőzés talán kicsit visszatérítheti őket a helyes útra, és egy idegenbeli győzelmet a szurkolók is szívesen fogadnának. Ha a keretek erősségét nézzük sem kérdéses az esélyes kiléte, bár megtanulhattuk, hogy az idei Sportinggal ne nagyon merjünk kijelentésekbe bocsátkozni.

Tipp: 1-2

Jó meccsezést mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr48331054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása