Primeira Liga e tudo

A jó meccsek északon vannak - Jornada #5

2012. szeptember 27. - Latz von W.

A Primeira Liga következő fordulója már pénteken megkezdődik két meccsel, ráadásul a Benfica és a Braga is ekkor lép pályára a keddi BL-meccsük miatt. A hétvége másik két napjára is jut izgalmas meccs bőven, kiderül például, hogy a Sporting végre üldözőbe veszi-e a többieket és, hogy a Porto meg tudja-e tartani előnyét kvázi-otthon, ezenkívül eldől az is, hogy Détári Lajos tényleg egy hatalmas idióta, vagy csak kicsit az.

 

 

A Primeira Liga következő fordulója már pénteken megkezdődik két meccsel, ráadásul a Benfica és a Braga is ekkor lép pályára a keddi BL-meccsük miatt. A hétvége másik két napjára is jut izgalmas meccs bőven, kiderül például, hogy a Sporting végre üldözőbe veszi-e a többieket és, hogy a Porto meg tudja-e tartani előnyét kvázi-otthon, ezenkívül eldől az is, hogy Détári Lajos tényleg egy hatalmas idióta, vagy csak kicsit az.

 

 

A Benfica meccsével kezdődik a forduló, akiknek még melegük is lehet a Paços Ferreira vendégeként. A hazaiak még veretlenek a bajnokságban, igaz, győzelmük is csak egy van, de az nem akárki ellen. A masszív élcsapat, BL-induló Bragát verték otthon 2-0-ra, egy 4-5-1-es sündisznóval kínálva meg őket. Egy ilyen bunker most is valószínűnek tűnik a Benfica ellen, ahol, ha újra a meccs legelején gólt tudnak szerezni, akkor Jorge Jesus törheti a fejét az újabb bírózáson.

"A gazdagoktól elveszek és a szegényeknek adok"

 

Mivel a meccs gyakorlatilag Portó külvárosában lesz, ráadásul az FCP aznap nem játszik, a Benfica „számíthat” a kék-fehér drukkerekre is. Nagy kérdés, hogy Jesus mennyire akar rápihenni a keddi, Barcelona elleni meccsre, hiszen egy újabb botlással már négy pontra engednék a Portot. A Benfica-blog szerint nem kéne tartalékolni a keddi meccsre, az már elveszett így is, inkább a bajnokit kéne behúzni. Paços de Ferreira – Benfica 0-1.

 

A pénteki nap másik meccsén Minho-i derbit rendeznek, ezúttal a Guimarães otthonában. Minho tartomány két legmagasabban jegyzett csapata, a Vitória és az SC Braga vívja ezt rangadót. Hogy pontosan mit is jelent a derbi ott északon, pláne a három nagy klasszikusaihoz képest, az nagy kérdés, de bízzunk benne, hogy a Guimarães is felszívja magát erre a meccsre, máskülönben elég sima lesz. A Bragánál is az a nagy kérdés, hogy mennyire akarják pihentetni kulcsjátékosaikat, ők kedden Isztambulban játszanak a BL-ben és nagyon kellene nekik a pont. Az Espanhóis-nak (azaz spanyoloknak) csúfolt Guimarães viszont még így is tökéletes ellenfél, nem túl acélos, nincs is jó formában, a Guerreiros (Harcosok – Minho-i Harcosok, a Braga beceneve) így győzelemmel készülhet a jövő hétre. Vitória Guimarães – SC Braga 0-2.

 

Érdekes meccs lehet még a másnapi Sporting – Estoril, ahol arra keressük a választ, hogy a fővárosi zöldek végre elkezdenek-e nyeregetni vagy a Gil Vicente múltheti, nyögvenyelős legyűrése csak véletlen volt. A vendégek két meccset nyertek egymás után, ami a Sportingnak kb. elérhetetlen teljesítmény jelenleg, bár az Alvalade-ban akár el is verhetik az előttük álló Estorilt. Ha minden igaz, még mindig nem számíthatnak Schaarsra, Boulahrouzra és a múlt héten kiállított Labyadra. Wolfswinkel viszont minden valószínűség szerint ott lesz a pályán és megnyerheti a meccset a Sportingnak. A 23 éves hollandra amúgy is érdemes figyelni, hiszen egy-két éven belül egy igazán nagy csapatban kell majd lennie, így nem árt már most megjegyezni a nevét, hogy villoghassunk vele ismerőseink előtt. Sporting - Estoril 2-1.

A nagyok közül szinte otthon játszik még a Porto is, akiknek kőkemény 30 kilométert kell utazniuk a Rio Ave elleni meccsre. A Porto mestere, Vítor Pereira arról beszélt, hogy a csapat átlagéletkora igen alacsony (24 év), ezért néha tudatosítani kell játékosaiban, hogy minden meccs fontos, nem szabad visszavenni a lendületben. Szerinte a mostani, Rio Ave elleni meccsen is feltétlenül győzni kell, mert jövő héten BL-meccs a párizsi szupergazdagokkal, hétvégén pedig portugál klasszikus a Sporting ellen.

Ebben az életkor dologban lehet valami, tekintve, hogy a 21 éves James Rodríguez már vén rókának számít, az idei a harmadik éve a csapatban, de a csapat vezére és a válogatott alapembere, Moutinho is még csak 26 éves.

Az ügyeletes Hulk-pótló most Jackson, a kezdő viszont tavalyhoz képest szinte alig változott, az alapfelállás is lényegében ugyanaz a 4-3-3, amit tavaly játszott a csapat. Egyelőre így is jól működik a gépezet és nincs okunk feltételezni, hogy pont szombaton romoljon el. Rio Ave FC – FC Porto 0-2.

Az Olhanense – Nacional meccsen (amit még mindig az Algarve-i stadionban rendeznek a hazaiak pályájának felújítása miatt) két volt NB1-es játékost is láthatnánk, de nem fogunk, mert az ex-Videotonos Evandro Brandão még nem léphet pályára. A madeiraiakat így kénytelenek lesznek Abdi góljával elverni, csak, hogy a norvég kétszer is aláhúzza Détári Lajos szakértelmét. Olhanense – Nacional 2-0.


Az aveiroi cirkuszban két gyenge védelem találkozik, megspékelve két gyenge támadósorral, ebből az ellentmondásból szerintünk a vendégek jönnek ki jobban. Beira-Mar – Setúbal 1-2.

A Gil Vicente – Moreirense is vendéggyőzelemmel ér majd véget, pusztán azért, mert a hazaiak még a Sportingtól is képesek voltak kikapni, ez pedig a lúzer csapatok ismérve. Gil Vicente – Moreirense 0-2.

Az egyetemistákkal Madeirán már nem fognak kivételezni a bírók, de egy döntetlenre még így is jók lehetnek. Marítimo – Acedémica 1-1.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr308331010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása