Primeira Liga e tudo

Az Igazi Ronaldo berúgta

2012. június 18. - Latz von W.

 

Az Igazi Ronaldo berúgtaPanaszkodtunk, kerestük az okokat, és alternatívát kerestünk, de hiába: az Igazi visszatért, és pofán röhögött mindenkit, aki felemelte ellene a hangját. Most egy referenciamunkával jelentkezik, hogy nyugodtan folytathassuk őt dicsőítő rovatunkat, és bármikor linkelhessük azoknak, akik szerint Cristiano Ronaldo (az Igazi) nagy meccseken telecsinálja a gatyáját, és hisztis kislánnyá vedlik át. Az Igazi mindenkinek befogja a száját!

 

Az Igazi Ronaldo berúgtaPanaszkodtunk, kerestük az okokat, és alternatívát kerestünk, de hiába: az Igazi visszatért, és pofán röhögött mindenkit, aki felemelte ellene a hangját. Most egy referenciamunkával jelentkezik, hogy nyugodtan folytathassuk őt dicsőítő rovatunkat, és bármikor linkelhessük azoknak, akik szerint Cristiano Ronaldo (az Igazi) nagy meccseken telecsinálja a gatyáját, és hisztis kislánnyá vedlik át. Az Igazi mindenkinek befogja a száját!

Én is vétkeztem: nem bíztam benne eléggé, és túl korán elhittem a duruzsoló kuruzslóknak, hogy az Igazi már nem az igazi. Ez a feltevés azonban teljesen megalapozatlan volt, hiszen két meccs jó mezőnymunkája mellett pár kihagyott ziccer abszolút eltörpül...

Most már biztosan, hiszen Hollandia ellen az Igazi a sereg élére állt, és Nanival olyan körhintát varázsoltak a pályára, hogy holland kollégáik most is enyhe szédülésre panaszkodnak. Az Igazi beteljesítette víziónkat, és kiejtette nekünk a defektes Hollandiát, bár sajnos Németország helyett a levesbe került a szimpatikus Dánia is.

Az Igazi határozottan kérte, hogy ne hallgassuk el két gólját sem, így most némi dicsőítés következik. Először is kezdjük a két gól újbóli megnézésével, hiszen ezekkel a mozdulatokkal sosem lehet betelni:

Az első gólhoz talán nem is kell sok magyarázat: ha egy egyszerű széleken futkosó jobb bekk be tudta tenni, akkor bárki meg tudja érteni, hogy semmi különös nem történt. A holland csapat azt hitte, hogy a bab is hús Joao Pereira is Robben, az Igazi pedig úgy döntött, hogy ideje beköszönni szegény hollandoknak. Szegények, mert pár percig tényleg elhitték, hogy a görögök mellett ők is továbbosonhatnak úgy, hogy nem csinálnak három meccsen keresztül semmi említésre méltót. Az Igazi persze lényegre törően tudatta velük, hogy ez nem az a csoport.

Ezen a képen jól látszik minden:Cristiano Ronaldo gólJoao Pereira nyugodtan beszambázhat Moutinhóék helyére, csak a passz pillanatában lépnek ki rá, de ami még félelmetesebb lehet a hollandok számára, hogy Mathijsennek és Vlaarnak fogalmuk sincsen, hogy mit kezdjenek ezzel az előre kalkulálható helyzettel, így az amúgy is irracionálisan gyors Ronaldo simán gyászba veri őket, és egyenlít.

Egyáltalán: minek álldogál hat fekete a védelem vonalában, és miért nem mozog senki sem a középpályásaik közül?

A második gól már csak azért kellett, hogy a hollandok pár év múlva ne foghassák a balszerencsére a kiesésüket, és a pontszámuk is mutassa a teljesítményüket: egy nagy nulla. Ennek megfelelően az Igazi is a legszebb arcát vette elő, és a lehető legemlékezetesebb variációval pecsételte le a jegyet az amszterdami járatra.

A holland akciónál mindenki elmegy, a labdavesztés idején pedig csak kettő(!) marad hátul, illetve kíséri őket egy kétemberes második hullám, akik körülbelül akkor érik utol a labdát, amikor Ronaldo már a sarokban fulladozik a kicsi a rakás alján. Jelzés értékű, hogy sem a zseniális labdát adó Nanit, sem a gólt szerző Ronaldót nem lehet leírni, hiszen képesek azokat a játékokat végigvinni, amit a tornán az állítólagos nagycsapatok eddig nem tudtak döntő szituációban.Ronaldo gól

Képkeretbe, és háttérképnek egyaránt kiváló, Stekelenburgnak örök élmény maradhat, hogy ilyen közelről nézhette végig...

Az, hogy Ronaldo úgy minősíti vissza tartalékállományba a másodvonalas indián nyomolvasó szerepét eljátszó Van der Wielt, hogy közben egy pillanatig sem érzed azt, hogy a labdát még a Q-lelátóra lehet rúgni, az már csak a hab a tortán. Az Igazi tegnap tényleg kilencven percen keresztül ura volt a játéknak, kapufája mellett volt még egy hatalmas sütije, így csak egy kevésen múlott, hogy a korán sztárnak kikiáltott Dzagojevet, vagy Gomezt nem érte már most utol a góllövő listán.

Várjuk a folytatást, hiszen az utóbbi évek legjobb világversenyén kifuthat az utóbbi évek legjobb portugál eredménye is, ami az év végére könnyen azt jelentené, hogy emberünk megszerezné a drágaszágot a hobbitoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr298330958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

255919 2012.06.18. 20:37:48

Igaz, hogy végre vezéregyéniség volt - de az igazi Ronaldo ennek ellenére még mindig nem portugál! :D

345428 2012.06.18. 20:47:35

[dobi1213](#856318): Igen, ezzel mi is tisztában vagyunk, ez elsőre sem volt nagy poén, sokadjára sem az. Sőt, ha csak viccelődtél és jó fej akartál lenni, még akkor sem.

népi elem 2012.06.18. 23:17:03

a világ második legjobb játékosa eldöntött egy meccset!

346649 2012.06.18. 23:21:30

A luzitán Messi most a kitámadó hollandok ellen berúgott kettőt az öt helyzetből.

346288 2012.06.19. 08:50:10

a "drágaszág" marad a Messibácsinál ;)Hatalmas blama egynapon emlegetni cérót az igazival,nemhogy még őt nevezni igazinak :D.....egy cselt nem tud megcsinálni erőlködés nélkül,míg az igazi egy bokamozdulattal küld fagyiért bárkit :Pa cérótok egy jó atléta és középszerűnél egy picit jobb focista

345428 2012.06.19. 12:04:39

[barszelona01](#856689): köszönjük Emese.

255919 2012.06.19. 21:11:49

[gomes88](#856325): nem poén volt, és a cikk címéből is kiderül, hogy mindenki azért mégsincs tisztában vele...

339855 2012.06.21. 13:14:07

[barszelona01](#856689): de ha barcelonában játszana akkor ő lenne az istenkirály, mi? :)

bag 2012.06.23. 14:20:13

You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site! http://louisvuittonreplicahandbagsonline.com http://lv-online-shop.net http://lovingguccishop.com

bag 2012.06.27. 05:08:46

I'm impressed, I need to say. Really hardly ever do I encounter a blog that's both educative and entertaining, and let me let you know, you've got hit the nail on the head. Your idea is excellent; the difficulty is something that not sufficient people are speaking intelligently about. I'm very glad that I stumbled across this in my seek for something relating to this. http://louisvuittonreplicahandbagsonline.com http://lv-online-shop.net http://lovingguccishop.com
süti beállítások módosítása