Primeira Liga e tudo

A hollandok mumusai vagyunk

2012. június 17. - toszi21

Hát akkor ma este végre lehull a lepel, kiderül ki fog továbbjutni a híres halálcsoportból. Azt már a torna előtt is erősen sejtettük, hogy a hollandok ellen ki-ki meccset fogunk játszani és ez többé kevésbé így is lett.

Illene azzal kezdeni az egészet, hogy mit is jósol a papírforma, bár ennek igazából sosem tulajdonítottam nagy szerepet. Egyszerűen annyiszor borult már, hogy felesleges túlzottan okoskodni egyes párharcok előtt.

De álljunk csak meg egy pillanatra! A hollandok ellen mi vagyunk az esélyesek és ezt tények támasztják alá. Ebben az esetben mégiscsak úgy gondolom, hogy érdemes figyelni a statisztikára, hisz ha az előjelek nekünk kedveznek, akkor bizony legyen nagy a szánk! Na nem mint ha nem lenne nagy enélkül is, de azt hiszem, az emberek többsége nem ezen poszt után bélyegzi majd első ízben nagyképű kockáknak a blog szerkesztőit. Ezen minden bizonnyal már túl vagyunk. Nincs mit tenni, vinnünk kell ezt a keresztet, ha már egyszer Az igazi Ronaldo asszisztensei lettünk.

A hollandoknak tehát nem igazán szokott menni a játék ellenünk, ezt már tudjuk. Számukra amolyan mumusok vagyunk mi. Állandóan megkeserítjük az életüket. Nem egyszer ejtettük ki őket nagytornáról, de megtörtént már, hogy még a Vb-re való kijutástól is elütöttük őket. Sneijder és Robben tehát nem hiszem, hogy nyugodtan aludtak az éjjel, hisz a mumus most is várja őket.

mumus

- Ugyan Arjen, aludj csak! Mintha itt sem lennék! Muhahha!

Az ellenfelünk helyzetén azonban nem csak ez ront, hanem az is, hogy nincsenek valami jó formában. Nem tudom, hogy az ukrajnai szelek vannak-e rossz hatással a narancsokra, vagy esetleg valami gubanc van-e a csapaton belül, de nem is érdekel. A fontos az, hogy gyengélkednek és ezt kíméletlenül ki kell használni.

Igazából már az is röhejes, hogy egyáltalán lehet még esélye egy csapatnak a továbbjutásra azok után, hogy az első két meccsét elvesztette. Eszem ágában sincs belerúgni a haldoklókba, de most estek ki az oroszok is 4 teljes ponttal, hihetetlen drámák közepette, Robbenéknek meg ha úgy adja a gép, akkor esetleg 3 pont is elég lehet. A sorsunk azonban teljesen a mi kezünkben van és ha hozzuk holnap a kötelezőt, akkor bizony komolyan kezdhetünk tervezni, ugyanis sem a csehek, sem pedig a görögök nem hozzák ránk a szívbajt így elsőre. Mondjuk másodjára sem.

sad

ma este nem a narancs lesz a boldogság hivatalos színe, az ziher

A felállást illetően nem hinném, hogy valami nagy meglepetés történhetne. A legvalószínűbb, hogy ugyanaz a kezdő fog felállni, mint a dánok ellen is. Sokan adtak hangot mostanában annak, hogy Ronaldót kéne centerként használni, a széleken pedig Quaresma és Nani futkározhatna, de erre nem látok sok esélyt. Postiga betalált az előző meccsen, így ezzel kiváltotta biztos helyét a hollandok elleni kezdőbe is, no nem mintha Bento nem lenne oda érte anélkül is.

Mondanám, hogy a legnagyobb veszélyek Coentrao oldalán jönnek majd, de Robben utóbbi játékát elnézve ezt a kijelentést csírájában fojtom inkább el és a megtisztelő első számú veszélyforrás jelzőt ezennel Sneijderre aggatnám. Ő volt az egyedüli holland, aki az előző párharcok során meg tudott győzni.

A gyenge pontjuk egyértelműen az ifjú Willems posztja lesz, akinél még csak mostanában megy végbe a másodlagos nemi jelleg teljes körű kifejlődése, de a pályán már a legnagyobbakkal kell megküzdenie. A tapasztalatlansága mindenképp Nani malmára hajtja a vizet, aki úgy gondolom, hogy gond nélkül fog fickándozni a jobboldalon.

Nanivalahogy így kell felrúgni a gravitáció törvényeit

Robbenék persze elszántak és fogadkoznak, hogy minden követ megmozgatnak majd a győzelem és a továbbjutás érdekében, de szerintem egy bepánikolt és nagy nyomás alatt álló gárda fut ki ma ellenünk a pályára. Ja, és ne feledjük, hogy nekünk akár a döntetlen is elég lehet, ha a dánok nem verik meg a németeket. A továbbjutási lehetőségek viszont annyira szélesek és bonyolultak, hogy ezzel kapcsolatban készülünk is egy külön poszttal még a nap folyamán.

Zárszó gyanánt újraidézném PVMiki szerkesztőkolléga egyik régebbi bölcsességét: "a hollandokat mi bárhol, bármikor..."

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr408330946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

345428 2012.06.17. 10:58:47

Folyamatosan kontrollálni kellene a mérkőzést, nem szabad hátrányba kerülni, mert azt azonnal tudni fogják a másik meccsen és úgy leikszelnek kigolyózva mindenkit mint annak a rendje. Biztos vagyok benne, hogy Hollandia kiesik, mert ha véletlenül vezetnek is kettővel(miket beszélek, hogyan??) akkor a németek azonnal leadják az előnyt, ha lesz. Milyen röhejes, hogy továbbjutás esetén jönne az eddigi Eb "legkönnyebb" meccse...

339564 2012.06.17. 11:48:27

[gomes88](#855145): Hát azért én nem úgy ismerem a németeket, hogy leadnák a meccseiket. Egyrészt rengetegszer volt már rá példa, hogy egy biztos továbbjutó csapat ellazázta az utolsó csoportmeccsét és utána erre fázott rá (lásd pont a portugálok 2008ban), másrészt meg egyszerűen a németek képtelenek lennének ilyesmire, ilyen a német néplélek.

345428 2012.06.17. 12:10:24

[PVMiki](#855183): Nem tudom. Alapból én sem gondolnám a németekről, de ha a hollandok ennyire mélyről továbbmennének, az olyan erőt adhatna nekik, hogy utána már senki sem játszana szívesen ellenük. Még a németek sem.

339855 2012.06.17. 15:09:07

Ebből a helyzetből tovább kell menni. Én is Sneijdertől tartok, egyedül ő hozza a holland csapatból azt amit tud. Ami minket illet, remélem CR elkezd törleszteni. Azt hittem, hogy (mivel a Madridban is idén végre igazi vezérré tudott válni) talán a válogatottban is azzá tud válni, egyelőre még nem, de bízzunk benne. Viszont a visszazárásaira, védekezésére most szükség lesz, remélem ezt ő is belátja és ennek szellemében fog játszani. Annak meg örülök, hogy lesz egy külön poszt amiben taglaljátok majd, hogy milyen esetekben mehet tovább a csapat, mert nem teljesen tiszta a kép.. :D

339564 2012.06.17. 15:41:29

[MLM_poharam](#855288): "Aquí tens" - mondaná a portugál a kérésedre; az esélylatolgatós poszt már kint is van az oldalon!

anser 2012.06.17. 16:39:21

Most komolyak vagytok? FIGYELEM>>>!!!! A hollandok tovabb jutnak...?????????????? Teljessen kizart dolog...!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tetelezzuk fel hogy Dania kikap marad 3-pontja... a Hollandokat viszont megvertek 1-0 ra a szabajok szerint pontegyenlosegnel az egymas elleni eredmeny szamit...a Hollandok 25-ot is rughatnak semmi keppen nem jutnak tovabb.... Kizarolag a Portugalok tehetnek be Danianak..!!! viszont a Nemetek mar minden kepp tovabb jutottak mivel megvertek Portugaliat is Hollandiat is a Danok megverik oket, akkor a nemetek a 6- pontjukkal...vagy csoport elso vagy masodikkent de ok mar tuti a 8-ba vannak.... ---csak ennyit szolok a talalgatashoz.........

anser 2012.06.17. 16:54:40

Jah es bocs a helyesirasi hibakert, nem a Pako vagyok...;-)))))

344648 2012.06.17. 17:19:55

[anser](#855346): Eléggé el vagy tévedve haver...

297969 2012.06.17. 17:31:57

[anser](#855346): Csak halkan megsúgom, hogy még bárki továbbjuthat és még bárki ki is eshet. Még a németek is. Részletekbe most nincs kedvem belemenni.
süti beállítások módosítása