Primeira Liga e tudo

Nyugodtság van

2012. június 11. - Latz von W.

Természetesen véleményt formáltak aranylábú fiaink a Németország elleni vereség után, mesterünkkel karöltve. De én, mint Ronaldo hű asszisztense, megkaptam a vágatlan verziót, ami nem tartozik mindenféle hülye firkászra. Most mégis úgy érzem, meg kell osztanom veletek, hogy mi újság most a csapatnál, jöjjön a kendőzetlen valóság.

Természetesen véleményt formáltak aranylábú fiaink a Németország elleni vereség után, mesterünkkel karöltve. De én, mint Ronaldo hű asszisztense, megkaptam a vágatlan verziót, ami nem tartozik mindenféle hülye firkászra. Most mégis úgy érzem, meg kell osztanom veletek, hogy mi újság most a csapatnál, jöjjön a kendőzetlen valóság.

Paulo Bento: "Vereséget szenvedtünk, de nem azért mert alárendelt szerepet játszottunk volna a mérkőzés során, egyszerűen nem voltunk elég hatékonyak a kapu előtt. A mérkőzés elején Németország irányított, de aztán rendeztük a sorokat és nem voltunk komoly nyomás alatt. Pepe jól helyezkedett, a beadás felpattant és így lett jó Gomeznek.

A bekapott gól után jól reagáltunk és legalább döntetlent érdemeltünk volna.

Dániáról: Egy olyan csapat ellen készülünk, akiknek 3 pontja van és sokkal kényelmesebb helyzetben van nálunk. Egyre nagyobb a nyomás rajtunk, de továbbra is ugyanarra törekszünk mint eddig, szeretnénk jól játszani és megnyerni a mérkőzést.  Tovább szeretnénk harcolni a céljainkért, ahhoz pedig mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot. A legutóbbi két selejtezősorozatban megelőztek minket, egyáltalán nem lepődtem meg a győzelmükön."

"Tutira kitaláltam a játékunkat, még Mourinhoval is egyeztettem, hogy mit kéne, erre egy ilyen felpattanó zsuga nem ráesik Gomez fejére? Joaoval hülyét kaptunk a padon, egy ilyen gólt kapni... Varela meg alvás helyett a ziccereket fogja gyakorolni ma éjszaka, erről kezeskedem!
Dánia legyőzte Hollandiát? Mi van? Ezt nem hiszem el, tuti szopatsz Joao! Azok a tanult futballisták? Ez igen, Bert már tuti piál valahol. Remélem kiörömködik magukat, mert szerdán megmossuk őket aztán helyükre kerülnek villámgyorsan!"

Az Igazi Ronaldo: "Németországnak az egész második félidőben egy helyzete volt. Kétszer találtuk el a kapufát és ezektől elvonatkoztatva  is voltak lehetőségeink. Legalább döntetlent érdemeltünk volna, csalódott vagyok. Az elmúlt mérkőzésekhez képest fejlődtünk, sajnos a gól továbbra is hiányzik, nem volt szerencsénk.

A csapat csalódott az eredmény, de nem a teljesítményünk miatt. Beszéltem Özillel, akik szerint remek csapatunk van és meg fogjuk nyerni a hátralevő két csoportmeccsünket."

"Nem hiszem el, hogy ezek a nemzetiségiek megint ilyen mákosan tudtak nyerni ellenünk. Pedig cikáztam a bal szélen rendesen. De jók vagyunk, Mesut tesó szerint is sima ügy lesz a negyeddöntő. Asszem az jön."

Fabio Coentrao: "Nem szabad lehajtani a fejünket, semmi sincs veszve. Igazságtalan eredmény született, ha jól játszol és nincs eredménye, az mindenképp csalódás. Optimista vagyok a szerdai meccsel kapcsolatban, továbbra is csak saját magunktól függünk. Ha nyerünk Dánia és Hollandia ellen, biztosan negyeddöntősök vagyunk."

"Mindenki izgul, csak fingom nincs, hogy miért. Simán leverjük a dánokat aztán még az is lehet, hogy egy laza iksz is elég a végén a 8-ba jutáshoz."

A szerénység mintaháromszöge!

A hétfői edzés után is  a sajtó rendelkezésére állt a csapat, konkrétan Nani és Veloso. Természetesen már inkább a szerdai meccsre fókuszál mindenki. Nanit leginkább arról faggatták, hogy miként viszonyulna a középcsatár szerepkörhöz, miután Postiga impotens játéka után szinte biztos, hogy a  kispadon találja magát.

Nani: "Eredetileg szélső vagyok, játszottam már párszor beljebb és jól éreztem magam ott is. Ennek ellenére az én helyem a szélem van és szerintem szerdán is ott kezdek majd, de a döntés a kapitány kezében van. Ne kezdjenek azzal foglalkozni, hogy esetleg középen játszom majd. Dánia okos csapat, csak sok mozgással lehet esélyünk helyzeteket kialakítani és megtalálni a gólhoz vezető utat."

"Más nem hiányzik, mint hogy én birkózzak a dán buldózerekkel, az agyam elszáll ettől, ezek az idióták meg most úton útfélen ezt fogják terjeszteni. A meccs úgyis meglesz, lesz egy csomó helyzetünk, és mi nem vagyunk olyan gyökerek mint a hollandok."

Miguel Veloso: "Dánia ellen is ugyanarra a mentalitásra és hozzáállásra van szükség, mint Németország ellen. Idővel a szerencse mellénk szegődik, ha továbbra is képesek leszünk helyzeteket kidolgozni, a gólok jönni fognak. Amint először betalálunk, az lesz a fordulópont, onnantól minden könnyebb lesz."

"Darálni kell gyerekek, oszt kész. Egyszer beköszönünk aztán meg sem állunk 4-ig, Céből egy meccsen gólkirályt csinálhatunk."

És a +1: Luis Figo: "70 percig nagyon defenzíven játszottunk, a támadások tekintetében csak az utolsó negyedórában játszottunk jól, de nem voltunk hatékonyak. Vereséggel zártunk egy mérkőzést, ahol az igazságos eredmény a döntetlen lett volna. Még mindig a saját kezünkben van a sorsunk, de már nincs lehetőség hibákra, és ez kell, hogy győzelembe/győzelmekbe vezesse a csapatot."

"Ha mi anno így bekkeltünk volna, Eusebio páros lábbal rúgott volna picsán minket, az biztos. Na mindegy, majd lesz valami."

 

A poszthoz segítségemre volt a portugoal.net oldal.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr998330924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

154146 2012.06.11. 21:30:21

Remélem tényleg ennyire tele vannak önbizalommal a srácok, mert ha ráparáznak a dánokra, akkor rossz vége lehet.

345428 2012.06.11. 21:34:26

@famate5: Nem tudom elképzelni, hogy a dánok képesek még egy ilyen meccset játszani, mint a hollandok ellen. Ha sikerülne végre-valahára gólt szerezni, lehetőleg minél hamarabb, sima meccs is lehet.

339564 2012.06.11. 22:40:14

Azt észrevettétek már, hogy Coentrao minden meccsen, illetve minden képen amolyan reppesen letolt gatyában van? Szinte kínosan ügyel rá, hogy mindig így hordja, remélem, a dánok ellen a játékra is így figyel majd.

345428 2012.06.12. 13:00:00

[PVMiki](#850596): Coentrao a németek ellen is biztos pont volt, az, hogy a felpattanó beívelés onnan jött, nem az ő hibája. Müller nevét egész meccsen hallani sem lehetett. Ő az utolsó ember, aki miatt aggódom, bárhogy hordja a nacit :)
süti beállítások módosítása