Primeira Liga e tudo

Meyong mesterhármasát és a Sporting győzelmét is elhomályosította a rangadó

2013. január 15. - Puresz

A tizennegyedik forduló és a Benfica–Porto klasszikus sem hozott jelentős változásokat a Liga ZON Sagres élmezőnyének életébe. A Benfica őrzi hárompontos előnyét a Porto előtt, a Braga továbbra is harmadik, valamint a nemzetközi kupaindulást jelentő helyeken a továbbiakban is a Paços és a Rio Ave áll. Ja, és hogy hol a Sporting? Továbbra is három pontra a kieséstől...

A tizennegyedik forduló és a Benfica–Porto klasszikus sem hozott jelentős változásokat a Liga ZON Sagres élmezőnyének életébe. A Benfica őrzi hárompontos előnyét a Porto előtt, a Braga továbbra is harmadik, valamint a nemzetközi kupaindulást jelentő helyeken a továbbiakban is a Paços és a Rio Ave áll. Ja, és hogy hol a Sporting? Továbbra is három pontra a kieséstől...

 

Vitória de Guimarães – CS Marítimo 1-1

Latz üveggömbje nem tévedett, a Marítimo valóban nem pont nélkül tért haza a Vitória Guimarães otthonából. Danilo Dias már a mérkőzés legelején, a 2. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, miután egy remek indítást váltott gólra. Ezután sokáig semmi, a hazaiaknak nem igazán tudtak veszélyes támadást vezetni, a Guimarães pedig a kontrákra épített. A második félidő első negyedórájának végén, majdnem sikerre vezetett a zöld-pirosak játéka, hiszen egy újabb remek kiugratás után megszerezhették volna a második góljukat is, ám Douglas menteni tudott. Ricardo Ferreira megirigyelhette kollégája bravúrját, hiszen egy óra elteltével egy óriási hazai löketet tornázott ki a felső léc alól. A 73. percben nagy lehetőséghez jutott a Vitória, hiszen Márcio Rozário két perc alatt kiállította magát a vendégektől, ráadásul emellé egy 20 méterről elvégezhető szabadrúgás is járt. Habár ez még kimaradt, a kiállítás után végig a hazaiak uralták a játékot, és a mérkőzés utolsó, 95. percében Amido Baldé fejesével otthon tartották az egyik pontot.

CD Nacional – SC Braga 3-2

A Nacional ismét kitolt egy nagycsapattal, miután gólgazdag meccsen legyőzte a dobogó harmadik fokán álló Bragát. A vendégek a találkozó elejétől éreztették, hogy jobbak, ám a hálót csak 37. percben rezgették meg, miután Hélder Barbosa egy kipattanót szerencsésen, egy eltört lövéssel gólra váltott. A Nacional ezután magára talált, a második félidőben veszélyesebben játszott, majd az első óra végén két perc alatt megfordította a mérkőzést. A vendégek nem tudtak újra úgy pörögni, mint az első félidőben, ráadásul Ismaily egy szabadrúgásnál öngólt is vétett, így 15 perccel a meccs vége előtt kétgólos hátrányba került a Braga. Éder mester még szépíteni tudott a 83. percben, de ez csak arra volt elég, hogy felkapaszkodjon a góllövőlista negyedik helyére. A Braga értékes pontokat vesztett, a második félidő alapján azonban nem is igazságtalanul.

Vitória de Setúbal – Moreirense FC 5-0

Nagy szerencséje a Moreirensének, hogy szoros a hátsó régió, hiszen vérszegény teljesítményük ellenére még nem dőlt el a sorsuk. A Setúbal otthonában lehetett volna esélyük a pontszerzésre, ám ehelyett beleszaladtak egy ötösbe, ráadásul Wagnert és Augustót is nélkülözniük kell majd, hiszen mindkettőjük a kiállítás sorsára jutott. Tegyük hozzá, a hétvégén látottak alapján nem csak két játékosa hiányzik a Moreirensének. A Setúbal azonban remekül és szépen játszott, helyzeteiket pompásan értékesítették, Meyong (aki mostani produkciójával már a második a góllövőlistán) mesterhármasa és összesítésben szerzett 13 gólja pedig mindenképpen reménykeltő lehet a Vitóriának.

FC Paços de Ferreira – Académica de Coimbra 1-0

A fogadóirodák, és társírónk is sima hazaira tette a a meccset, ám végül a sima jelző elmaradt. A hazaiak nem önmagukban tehetnek erről, hiszen a játékvezető az első félidőben büntetőtől fosztotta meg őket, így viszont egy óriási Académica hibára volt szükség ahhoz, hogy Paolo Hurtado góljával megszerezze a három pontot a Paços. A Coimbra nem igen tudott veszélyes lenni, Ricardo kiállítása után pedig az utolsó öt perc kevés volt ahhoz, hogy döntetlenre mentsék a találkozót.

Gil Vicente FC – Rio Ave FC 0-1

Nem úgy indult a meccs, amilyennek az ember elképzeli az ötödik, és forduló után kieső helyen lévő csapat mérkőzését. A Gil Vicente tűnt ugyanis veszélyesebbnek az első félidőben, és az összkép a Rio Ave vezetőgólja után sem változott. A második félidőben nem történt változás, a hazaiak folyamatosan támadtak, ám a helyzeteket nem tudták berúgni, valamint egy elmaradt tizenegyest is számon kérhettek a játékvezetőn. A Gil Vicente végül az egyértelmű mezőnyfölény ellenére nem szerzett pontot, ám ilyen játékkal a jövőben nem kell aggódniuk azon, hogy sokáig lesznek kiesőhelyen. Mindössze a helyzeteket kéne berúgni...

SC Olhanense – Sporting CP 0-2

Bombahír, címlapsztori: nyert a Sporting! Talán már unják a vicceket, talán egyszerűen csak megindul felfelé a Lisszabon, ezúttal azonban egy (kiesési?) mérkőzést megnyert a csapat. A zöld-fehérek rögtön a meccs harmadik percében megszerezték a vezetést, majd a sporinak köszönhetően megúsztak egy kezezést, és az ezzel járó tizenegyest, hogy aztán egy jó meccset láthasson a publikum. A helyzetek záporoztak az első félidőben, mindkét csapat gólratörően játszott, ennek ellenére nem született újabb találat az első 45 percben. A második félidőben azonban igen: Adrien Silva találatával a Sporting tett egy nagyobb lépést a győzelem felé. Az eredmény azonban csalóka, a Sporting ismét nem játszott jól, a hazaiak a második félidőben is veszélyesek voltak. Az oroszlánok továbbra sem nyugodhatnak meg, és habár támadójátékuk rendben volt, ilyen védelemmel nem nyugodhatnak meg semelyik csapat ellen sem.

SL Benfica – FC Porto 2-2

A villámkezdésről, és az azt követőkről kollégám már beszámolt. Akit részletesen érdekel a meccs, az itt olvashatja el a rangadó eseményeit portista, itt pedig benfiquista szemmel.

SC Beira-Mar – GD Estoril Praia 0-1

A rangadó utáni napon mindenki a Benficára és a Portóra figyelt, miközben még hátravolt a fordulót lezáró összecsapás. Az Estoril ezúttal nem játszott impotensen, Licá révén hamar gólt is szereztek, hogy aztán egy dögunalmas folytatása legyen a meccsnek. Erről egyébként nem a vendégek tehettek elsősorban, a Beira-Mar játszott úgy mintha idegenben vezetést szereztek volna az első félidőben. A 67. percig nem is veszélyeztetett a hazai gárda, ekkor azonban egy szöglet után csak a felső léc mentette meg a vendégeket a góltól. Az Estoril vette az üzenetet, és 10 perc múlva egy remek kiugratással, és egy óriási helyzettel reagált is, ám ebből nem lett gól. A 85. percben Joãozinho brutálisan talpalta le Anderson Luist, majd nem értette, miért jut a kiállítás sorsára az eltévedt harcművész. Az Estorilnak ekkorra már elfogytak a cserelehetőségei, ám tíz emberrel is veszélyesebbnek bizonyultak a semmit sem mutató Beira-Marnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr818331114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása