Primeira Liga e tudo

Ismét fej-fej mellett a nagyok

2012. október 02. - Szaló Péter Tamás

Csudás hétvégének nézhettek elébe a Liga Zon Sagres kedvelői, hiszen a televízió 3 meccset is a programjába illesztett. Igaz, (egyenlőre) nem az elképesztően színvonalas blogunké az érdem, hanem az olasz bajnokik jogának átkerülése egy másik csatornához, de talán most megoldódik egy régi problémánk, és talán többen kapnak kedvet ennek kicsi, ámde komoly hagyományokat őrző ország futballjának megismerésére.

Kezdjük is időrendi sorrendben! Elsőként keddi Bajnokok Ligás elfoglaltságai miatt a Benfica lépett pályára Pacos de Ferreirában, és bár oroszlánbarlangnak túlzás nevezni az Estadio Mata Realt, a bajnokságban a nehezebben nyerhető összecsapások közé tartozik az itteni kirándulás. Nos, ez a sasoknak ezúttal sikerült, mégpedig egy kisebb  gödörben lévő csapat számára talán az egyik legszerencsésebb módon: az utolsó pillanatig megszenvedve. A mérkőzés legjobbja egyértelműen a Bragától megszerzett Lima, aki ha így folytatja, hamar kap egy könyököst Cardozótól, aki általában nehezen tűri, ha valaki a kelleténél tovább szorongatja, bár ennek eddig elsősorban az ellenfél védői estek áldozatul. A mérkőzésről Toszi segítségével olvashattok bővebben.

Szinte le sem fújták a találkozót, máris elindult a minhói derbi, azaz Észak-Portugália két bástyája, a Guimaraes és a Braga találkozója, amit a jelen lévő 14000 néző is igazol . Sajnos a Guimaraes az utóbbi évekhez képest hátrébbről szemléli az eseményeket, ennek ellenére kezdetekben meglepték a vendégeket, de végül az összeszedettebb Braga Éder és Hugo Viana közreműködésével aratott kétgólos győzelmet.

Úgy tűnik, Lisszabon zöld felében szeretik az izgalmakat, vagy csak ennyit tud a Sporting, hiszen ezúttal is kétgólos hátrányt hoztak össze maguknak az oroszlánok, bár egészen addig úgy tűnt, hogy nem holmi flegmaság következménye az eredmény, hanem szimplán ennyire képesek Sá Pinto tanítványai. A fordulópontot Goncalves hozta el a mérkőzésbe, aki addig reklamált egy sárga lapot az ellenfélnek, amíg megkapta ő maga, mégpedig a másodikat, hülyegyerek... A hátralévő időben az egyenlítésre volt jó a Sporting, akik ha másnak nem is, de a fiatal André Martins (a Benficás Carlos öccsének) villogásának örvendhettek.

A forduló legfontosabb tanulsága portói részről néhány eddigi
húzóember csalódást keltő produkciója szolgáltatta, no, nem a múlt héten méltatott James Rodriguez okozott csalódást (sőt), hanem a védelem új hercege, a Benficának egyből beszóló Maicon sült be, de csúnyán. Egy mérsékelten izgalmasan csordogáló mérkőzésen James szabadrúgása után Miguel Lopes szerezte meg a vezetést, és úgy tűnt, hogy szépen a fiókba tesszük a hátralévő időt, ám a Pepére hasonlító brazil a saját kapunk előtt elszórt egy lasztit, amit Taranini váltott gólra, majd pár perccel később ugyanő vágott be kegyetlenül egy rossz helyre kifejelt Otamendi lasztit. A hajrában Jackson egy fejesből megmentett egy pontot, de talán több is lehetett volna, ha Vítor Perreira nem ül rá túlságosan az egy pont Vila do Condéban. Az eddig többnyire megsüvegelt srácok közül Alex Sandro is gyengébb volt a vártnál, és Lucho is haloványan muzsikált, persze tőle ezt most simán elfogadjuk.

Az eredmények:

És persze nem hiányozhat a táblázat sem:

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr268331020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása