Primeira Liga e tudo

Majdnem tökéletes hét következik

2012. november 19. - Latz von W.

Csak azért majdnem, mert a Newcastle-Marítimo meccsre nem merem olyan magabiztosan bemondani a fix kettest. A BL-ben gólgálákra van kilátás, a lesajnált Sporting lebirkózza Svájcban a Baselt, az Académica pedig a Plzen ellen tartja életben továbbjutási reményeit.

Csak azért majdnem, mert a Newcastle-Marítimo meccsre nem merem olyan magabiztosan bemondani a fix kettest. A BL-ben gólgálákra van kilátás, a lesajnált Sporting lebirkózza Svájcban a Baselt, az Académica pedig a Plzen ellen tartja életben továbbjutási reményeit.

A keddi játéknapon a Benfica és a Braga is színre pályára lép, előbbi a Celticet fogadja a Luzban, utóbbi pedig Kolozsváron készül kiköszörülni az első forduló okozta kellemetlenségeket, vagyis helyreállítani a világ rendjét.  Ez nyilván össze is jön majd, ezáltal pedig a továbbjutás is saját kézbe kerülhet, amit a Galatasaray elleni utolsó hazain be is biztosítanak Alanék. Ezzel pontosan egy időben pedig a Benfica megmutatja a Barszának, hogy miként kell lefutballozni a skót tanult futballista gyülekezetet. Erről majd bővebben itt olvashattok.

Szerdára ugrunk, mivel nem érünk rá. A már biztos továbbjutó Portóhoz a Dinamo Zagreb látogat, ebből egyenesen következik a második gólzáporos győzelem a Benfica-Celtic után. Ráadásul a támadó párizsi köjáljelentés sanszosan megfagy majd a kijevi télben, aminek csoportelsőség lesz a következménye.

Jééé, melegek!

Gyorsan telik az idő, máris csütörtököt írunk. Pályára lép Baselben a Sporting, akikre ha azt mondanám, hogy eddig szégyent hoztak Portugáliára, akkor az még mindig inkább a dicséret kategória lenne. Na nem baj, ha mázlival is, de lenyomták legutóbb a Bragát, talán van visszaút ennek a nevetségesen gyenge csoportnak a mélyéről, és miért ne lehetne egy laza 0-3 a semmiből?

Az Académica kikapott egy ikszes meccsen a Plzen vendégeként, de most, az Atlético Madrid legyőzése után otthon nem lehet kétséges a végkimenetel, természetesen sima győzelem, amivel két pontra felzárkóznak a cseh riválisra. Aztán az utolsó körben egy izraeli sikerrel lehet itt még váratlan siker is ebből...

Viszont a Marítimo már gyakorlatilag elszállt, igaz a Newcastle, Bordeaux, Brugge hármas valamivel masszívabb a coimbraiak riválisainál. De ki tudja, mi lesz a tartalékos szarkák otthonában, talán mégsem olyan biztos ez a kiszálló, mint amennyire annak tűnik, hiszen az angol csapat szanaszét össze-vissza fel s alá lesz forgatva.

Persze a talánokban nem bízunk, ezért a héten 15 pont kerül biztosan a zsákba. A beharangozó tovább tartott volna, ha több időm lett volna. Istenem, ez nagyon szar volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://portugalfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr308331074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347778 2012.11.19. 19:42:30

ELPORTUGAL
süti beállítások módosítása